hu.news
272

A kitűnő olasz prelátus csatlakozik Viganó érsekhez

"El akarom mondani, hogy teljes mértékben egyetértek az üzenetével", ami "megragadta az egyházi tapasztalataink szívét" - írta a nyugdíjazott Ferrara-Comacchio érsek, Luigi Negri június 16-án Viganó érseknek (MarcoTosatti.com, június 30).

Negri hozzátette, hogy "ragaszkodunk Önhöz" és "Önnel szeretnénk tartani, mivel Ön az igazság, a szépség és jóság útján az utolsó tanítvány".

Viganó másnap válaszolt, és azt írta, hogy a jelenlegi idők "visszavisznek minket az alapvető élet ügyeihez, a jó és a gonosz szörnyűsége alapjaihoz, oda, ahol egy oldalt kell választanunk". Megjegyezte, hogy bizonyos emberek ezt lekicsinyítésnek veszik, mintha a Szentírás nem lenne képes válaszolni a mai világ kérdéseire, és mintha a Bibliát frissíteni kellene, hogy az csábítóbb legyen a világ számára.

Példaként Viganó olyan püspököket említ, akik "szinte megszállottként" aggódnak az "inkluzivitás, zöld teológia, új világrend" és "az ábrahámi vallások hasonlóságairól", miközben a papok és a hívek úgy érzik, hogy elhagyták őket.

#newsKdiqotlyrg