Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks475
hr.news

Sramotno: meksički nuncij brani Pachamamu

Meksički nuncij Franco Coppola (62) napisao je na Facebooku (10. studenoga) lažljivu obranu Franjine ceremonije Pachamame u Vatikanskim vrtovima.

Coppola apelira na "povjerenje" i "istinsko povjerenje" Franji, te insinuira da tijekom ceremonije "nije bilo bogova ili idola", već samo "simbola". Ipak, svoje je "simbole" identificirao kao Pachamamu, andsku božicu plodnosti.

Nasuprot snimljenim dokazima, Copola protestira da "Sveti otac ili oni koji su ga pratili nisu ništa štovali", jer su "sjeli na stolice" samo promatrajući obred, što nije istina.

Franjo je svojom nazočnošću namjeravao "prikazati bliskost" s amazonskim narodima (čitati: poganima), sugerira Copola, uspoređujući klanjanja pred Pachamamom s dečkima koji kleče pred djevojkama, što "nije idolopoklonstvo".

Dan Hitchen iz Catholic Heralda napisao je na Twitteru (8. studenog) parodiju o vatikanskim lažima korištenima za opravdavanje Pachamame:

"To su bile Marijine statue. Ili bolje rečeno, predstavljale su plodnost, ali to nije poganski. Pa, jest, ali Crkva se bavi poganstvom! Nije kao da im se itko klanjao. OK, jesu, ali samo kao znak poštovanja. Ne znam zašto se stalno žalite zbog nejasnoća".

#newsAcvacdvvfh