Clicks341
hu.news

Ferenc pápa régóta támogatja a meleg egybekelést

Ferenc október 21-én tette közzé legújabb nyilatkozatát az (erkölcstelen) homoszexuális polgári szakszervezetek támogatására, bevallva, hogy mindig kiállt mellettük. Ez igaz.

Bergoglio 2010-ben támogatta a polgári szakszervezeteket, amikor Buenos Aires érseke volt. A püspökök heves találkozóján a polgári melegszervezetek támogatását javasolta kompromisszumként, amiért megengedték nekik, hogy kritizálják a meleg álházasságokat - bár a meleg álszövetségeket mindig a meleg álházasság bevezetésének első lépéseként használják.

Később Bergoglio elmondta a militáns homoszexuális Marcelo Márqueznek, hogy "a homoszexuálisoknak el kell ismerni jogaikat, és hogy támogatta a polgári szakszervezeteket, de nem az azonos neműek házasságát” - bár ez ugyanaz.

2014 márciusában Ferenc pápa azt mondta a Corriere della Serának, hogy az államok az "együttélés különböző helyzeteinek rendezésére" törekednek az egészségügyi ellátás és egyéb gazdasági előnyök biztosítása érdekében: "Meg kell vizsgálnunk a különböző eseteket és értékelnünk kell változatosságukban." Ez az érvelés képmutató, mert "az együttélés különböző helyzetei" a szexualitás vagy a homoszexualitás hivatkozása nélkül szabályozhatók.

Ennek megfelelően az újságok a következőket írták: "Ferenc pápa azt javasolja, hogy a meleg polgári egybekeléseket tolerálja az egyház”, vagy "Ferenc pápa a civil szakszervezetek támogatását javasolja". Ferenc pápa ezt soha nem tagadta.

A Politika és Társadalom című, 2017-ben készített interjúkönyvében Ferenc pápa azt javasolta, hogy a házasság és a homoszexuális együttélés között csak terminológiai különbség van: "A házasság férfi és nő között van. Ez a pontos kifejezés. Az azonos neműek egybekelését pedig hívjuk polgári egybekelésnek”.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsNvxaxnvdas