hr.news
276

Schneider: Papa je glavna osoba odgovorna za bijedu Crkve

Masonstvo se uvuklo u Crkvu, ali za sadašnju bijedu krivo je svećenstvo, počevši od pape pa do biskupa.

Biskup Schneider to je izjavio tijekom intervjua za @cjm-media i Gloria.tv snimljenog 17. studenog (video u nastavku).

On se poziva na kratki pontifikat dobrog Hadrijana VI. (1522.-1523.), koji je vladao tijekom reformacije (Schneider: "Protestantska deformacija").

Hadrijan je poslao legata na Nürnberšku dijetu 1523. godine za kojeg su svi očekivali da će osuditi Martina Luthera. Ali legat je kao glavnog krivca za bijedu Crkve prozvao Svetu Stolicu.

"Bilo je to prvi put u povijesti Crkve, a dosad posljednji put, da je jedan Papa priznao: Mi, pape, Rimska kurija, glavni smo krivci za krizu Crkve. Dopustili smo da se to dogodi, nismo bili budni kako bi zaštitili Crkvu", rekao je Schneider.

Nada se da će to priznati i budući papa: "Mi smo na visoke crkvene položaje uz kompromise postavili nemoguće ljude koji su opustošili vinograd i prepustili vjernike vukovima."

Slobodni zidari također su se uvukli na mnoge položaje, no konačna odgovornost leži na papi i njegovim najbližim savjetnicima, rekao je.

Schneider je kritizirao da poštene katoličke biskupe, koje napadaju oligarhijski mediji, "Sveta Stolica često ostavlja po strani". Stoga su biskupi u strahu jer znaju da neće dobiti podršku iz Rima.

#newsUoduxrjbxx

16:10