hu.news
325

Manipulált zsinat: A Time magazin így csalta el a püspököket

Robert Blair Kaiser (+2015), a Time magazin második vatikáni tudósítója havi 20.000 dolláros (2021-ben 173.750 dollárnak megfelelő) költségvetéssel rendelkezett, amelyet a munkaadója biztosított a püspökök és újságírók partijainak megrendezésére.

Ezt 2004-ben említette Robert Moynihannak (InsideTheVatican.com, május 13). Kaiser 18-28 éves kora között jezsuita volt, de kilépett a rendből, hogy megházasodjon és elváljon az 1960-as évek közepén.

Abban az időben a Time magazint az alapító Henry Luce (+1967) irányította, aki egy presbiteriánus misszionárius fia és a Republikánus Párt tagja volt, és akit "Il Luce"-nak hívtak, az olasz Benito Mussolini ("Il Duce") szójátékaként. Luce az 1960-as években kipróbálta az LSD-t, és arról számolt be, hogy annak hatása alatt Istennel beszélt.

Rómában Kaiser egy nagyon nagy lakást bérelt, ahol rendszeres vacsorapartikon vitatta meg a "nyitottabb egyház" napirendjét: "A feleségem és én gyakran 50 vagy 100 újságírót és prelátusokat, papokat és püspököket és diplomatákat láttunk vendégül, néha hét közben, néha hétvégén".

Kaiser naponta tartott vacsorákat és különösen nagy vasárnap esti találkozókat, amelyek "egyfajta intézménnyé" váltak. Az egyik partin a csillagszemű bombayi érsek, Thomas Roberts SJ (1893-1976) azt tapasztalta, hogy "merész véleményét" sok más prelátus osztotta: "Úgy gondolták (és hangosan kimondták), hogy az egyház túlterhelt felesleges dolgokkal, mítosszal, babonával és képtelenséggel".

Ők voltak ugyanazok, akik megszavazták a második vatikáni zsinat dokumentumait, és olyan úgynevezett "reformokat" hajtottak végre, amelyek az egyházat alapítása óta sújtó legnagyobb katasztrófához vezettek.

Kép: Vatican II © wikicommons, CC BY-SA, #newsMhjmdkpksb