Clicks589
hu.news
1

Ismét: A Vatikán bosszút áll a Ferenc pápát eretneknek nevező embereken

A húsz pap és tudós által írt április 30-ai értékelés, ami kimondta, hogy Ferenc pápa "eretnek" egyre hitelesebb kezd lenni.

Egyre több pap és tudós írja alá az elemzést. Május 3-ra már 61 aláíró volt. Továbbá 3.000 katolikus is támogatta a change.org oldalon az aláírásukkal a szöveget.

Az oligarcha Reuters beszélt egy vatikáni szóvivővel, azonban a párbeszéd híres egyházának "nem volt megjegyzése a levéllel kapcsolatban".

Ez egy felismerhető minta. Ferenc pápa eddig nem volt hajlandó válaszolni több mint egy tucat előző fellebbezésre és könyörgésre.

A jelenlegi esetben Massimo Faggioli, aki Ferenc pápa játékszere, kiszemezte a mindenki által tisztelt Aidan Nichols domonkos szerzetest, aki a szöveg egyik aláírója. McCarrick tanítványának, Farrell bíborosnak "tetszett" Faggioli gyűlöletkeltése Twitteren.

A neokonzervatív Thomas Tobin püspök szintén őt támogatta Twitteren: "Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, Ferenc pápa nem eretnek és nem helyes az, hogy valaki ezt állítja."

Kép: Kevin Farrell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsPchhyltxds
lowoa shares this
12
387. Romboló Vakoló.

Egyetlen dolog köti össze őket: a szabadkőművesség, amely akarva-akaratlanul formálta az elmúlt 300 év közéleti és politikai történéseit szinte az egész világon.