hu.news
300

Álszentség: Ferenc pápa "kritizálja" az abortuszt, de szereti az abortusz politikusokat

"Nagyon világosan fogalmaztam - az abortusz gyilkosság, és nem szabad bűnrészessé válni" - mondta Ferenc pápa október 14-én egy orvosi szakemberekből álló csoportnak. Ferenc pápának ezeket a …More
"Nagyon világosan fogalmaztam - az abortusz gyilkosság, és nem szabad bűnrészessé válni" - mondta Ferenc pápa október 14-én egy orvosi szakemberekből álló csoportnak.
Ferenc pápának ezeket a dolgokat el kellene mondania azoknak a politikusoknak, akik törvényeikkel arra kényszerítik az egészségügyi dolgozókat, hogy részt vegyenek az abortuszban. Ferenc pápa azonban az egyszerű gyógyszerészekre és orvosokra hárítja a terhet, akiknek szerinte ébernek kell maradniuk "a gyógyszerekkel szemben, amelyek méreggé válhatnak", hozzátéve, hogy "ti mindig az emberi élet szolgálatában álltok, és ez bizonyos esetekben lelkiismereti tiltakozáshoz vezethet, ami nem hűtlenség, inkább az ellenkezője". Ferenc pápa nem arról híres, hogy a lelkiismereti okokból tiltakozók pártjára állna.
Alig egy hónappal ezelőtt újságíróknak azt mondta, hogy "az abortusz gyilkosság". Október 9-én azonban a mosolygós Ferenc pápa egyértelmű testbeszéddel fogadta a kíméletlen Nancy Pelosi politikust.
Ahogyan a brutális olasz …More