Clicks95
hr.news

Crkva Amoris Tristitia: Boris Johnson "ženi se" TREĆI put - u katoličkoj katedrali

Britanski premijer i ministar ratnih zločina Boris Johnson (56) "vjenčao" se sa svojom "katoličkom" konkubinom Carrie Symonds (33) na nenajavljenoj ceremoniji vjenčanja u kapeli Gospe Katoličke Westminsterske katedrale 29. svibnja.

Downing Street spada u župu katedrale. Prema engleskim pravilima protiv Covida, bilo je prisutno ne više od 30 gostiju, uključujući njihovog sina Wilfreda (1), rođenog izvan braka, bliskih prijatelja i obitelji.

Katedrala je bila ispražnjena od posjetitelja nešto nakon 13.30 sati. Trideset minuta kasnije, limuzina u kojoj je bila Symonds ušla je na piazzu ispred zgrade. Ceremonija je trajala pola sata. Policije je bilo posvuda.

Par je vjenčao otac Daniel Humphreys, pomoćnik svećenika u katedrali, koji je prošle godine krstio Wilfreda u istoj kapeli Gospe.

Ovo je Johnsonov treći "brak". Od svoje druge supruge Marine Wheeler s kojom ima četvero djece razveo se tek prošle godine. Johnson ima djecu s tri žene, no ne i s prvom suprugom. Odrekao se katoličanstva svoje majke kad je potvrđen u anglikanskoj vjeri dok je bio na ekskluzivnom koledžu Eton (1977.-1982.).

Da bi se vjenčao u katoličkoj crkvi, Johnson je moguće poništio dva prethodna braka. Alternativno, neki su nagađali da su ti brakovi možda bili nevaljani jer je Johnson bio kršteni katolik i nikada nije podnio zahtjev za izdavanje ženidbe u nekatoličkom okruženju.

Budući da se kanonsko pravo pape i biskupa ne koristi u duhu milosti i vjere, već za promicanje nepravde i otpadništva, gotovo svaki trik mogao je biti dovoljno dobar da zakon odgovara zločinu.

Slika: Boris Johnson, © wikicommons, CC BY-SA, #newsYxtgqgzkty