hu.news
428

Müller: "Hogy lehetne Grech bíboros okosabb, mint Krisztus?"

Elítéli a vatikáni zsinat megközelítését Müller bíboros, miszerint "a saját [homoszexuális] tapasztalatokra és vágyakra kell hallgatni" - nyilatkozta október 6-án az EWTN.com-nak.

Az Egyháznak Isten szavaira kell hallgatnia, nem pedig "a mi különös elmélkedéseinkre" és egy "önkéntelen megnyilatkozásra", fejtette ki Müller amellett, hogy az Egyház tanítása nem olyan, "mint egy politikai párt programja", mint amit szavazatokkal meg lehet változtatni.

A "mindenkit szívesen látunk" olcsó szlogent így kommentálta: ahhoz, hogy valakit "szívesen lássunk" az Egyházban, meg kell gyónnia bűneit és meg kell változtatnia életét Isten parancsolatai értelmében.

Müller számára a vatikáni zsinat egyenlő a katolikus egyház szabályos "megszállásával", "ellenséges hatalomátvételével" és "kísérlet az Egyház elpusztításával". Ha a zsinat "sikerrel jár, az a Katolikus Egyház végét fogja jelenteni. Muszáj ellenállnunk".

Müller leszögezi, hogy a homoszexuális Grech, a zsinat főtitkára a katolikus hit új hermeneutikáját próbálja bevezetni, és magát főképviselőnek állítja be: "Hogy lehetne Grech bíboros okosabb, mint Krisztus? Honnan veszi a felhatalmazást, hogy megkérdőjelezze Isten szavát?".

A Vatikán októberi zsinati előterjesztése Müller számára azt bizonyítja, hogy "egy új egyházról álmodnak, amelynek semmi köze a katolikus hithez". Ez nem egy új, jobb irányba fogja elmozdítani az Egyházat, hanem a pusztuláshoz vezet.

Müller bíboros számára érthetetlen, Ferenc miért engedheti ezt.

#newsOmfwgydtys


34:02