sl.news
167

Afrika: Revni se dvignejo proti Bergayliu

Po Malaviju, Zambiji in Nigeriji je tudi ganska škofovska konferenca zavrnila Frančiškovo homoseksualno propagando, izraženo v "Fiducia supplicans". Izjavo je 21. decembra podpisal 66-letni škof Matthew …More
Po Malaviju, Zambiji in Nigeriji je tudi ganska škofovska konferenca zavrnila Frančiškovo homoseksualno propagando, izraženo v "Fiducia supplicans".
Izjavo je 21. decembra podpisal 66-letni škof Matthew Kwasi Gyamfi iz Sunyanija, predsednik škofovske konference.
Škof Kwasi opozarja na resnico, da Cerkev nima moči podeliti "blagoslova", če bi to na nek način dajalo obliko moralne legitimnosti homoseksualnim odnosom ali zunajzakonski spolni praksi.
Ključni odstavek: "Blagoslov, za katerega deklaracija pravi, da ga je mogoče dati vsakomur, se nanaša na molitve, ki jih ljudje lahko zahtevajo. Za tiste, ki so v stanju greha, naj bi te molitve vodile k spreobrnjenju. Zato molitve za osebe v istospolnih razmerjih niso namenjene legitimizaciji njihovega načina življenja, ampak jih vodijo na pot spreobrnjenja".
Sklep je, da "duhovniki ne morejo blagoslavljati istospolnih zvez". S "Fiducia supplicans" je Frančiškovo razdiralno obdobje doseglo nov vrhunec.
Prevajanje umetne inteligence