Clicks387
hu.news

Háta mögött: Kirúgták a hibátlan vatikáni prelátust

Ferenc pápa 8 év szolgálat után figyelmeztetés nélkül elbocsátotta az amerikai Robert Oliver prelátust, a kiskorúak védelmével foglalkozó pápai bizottság titkárát.

Oliver ezt "dühösen" említette egy nagypénteki bostoni szentbeszédében (videó lent). Néhány nappal korábban a római repülőtéren tartózkodott egy rövidnek hitt bostoni útra.

Hirtelen megcsörrent a telefonja, és egy újságíró megkérdezte tőle, hogy miért jelentette be a Vatikán a szolgálata végét. "Sajnos a római feletteseim valahogy nem értesítettek" - mondta Oliver.

Percekkel később Oliver kapott egy hívást Seán O'Malley bostoni bíborostól, a kiskorúak védelmével foglalkozó pápai bizottság vezetőjétől, aki közölte vele, hogy "vissza fog térni" Bostonba. O'Malley elmagyarázta Olivernek, hogy a szokásosnál tovább szolgált, és szarkasztikusan hozzátette: "Isten hozta itthon".

Oliver "római feletteseim" megfogalmazása arra utalt, hogy O'Malleyt magát Peña Parra helyettes külügyminiszter állította kész tény elé, aki Ferenc pápa számára végzi a piszkos munkát.

Oliver évekig volt a bostoni székhelyű Karizmatikus Laikus Testvériség tagja, mielőtt pappá szentelték volna. Ő egy nemes, becsületes és komoly dolgozó ember, aki nyilvánvalóan nem illett bele a Ferenc pápa által a Vatikánba telepített dél-amerikai szélhámos rezsimbe.

#newsYrmtgxdgxs