Clicks184
hu.news

Két homoszexuális is kikerüli Ouellet bíborost

Marco Tosatti a Püspöki Kongregáció prefektusáról, Marc Ouellet bíborosról írt háttérinformációt. Ezt a bíborost kérte meg Viganó érsek a szeptember 27-ei nyilatkozatában, hogy hozza nyilvánosságra a McCarrick-esetet.

Tosatti azt írja, hogy Ferenc pápa de facto eltávolította Oullet bíborost a munkájából azzal, hogy a brazíliai születésű, 59 éves Ilson de Jesus Montanari atyát érsekké, valamint Oullet kongregációjának titkárává tette.

Montanari az 54 éves Fabián Pedacchio Leániz prelátus közeli barátja, aki Ferenc pápa személyes titkára, aki szintén ugyan abban a kongregációban dolgozik.

Tosatti példának egy kanadai egyházi jelölést hozott fel, ahol három névről volt szó. A kanadai születésű Oullet bíboros az egyiket eltávolította erkölcsi okok végett. Azonban Pedacchio másnap szólt a bíborosnak: "A pápa őt akarja".

Viganó a szeptemberi nyilatkozatában azt írja, hogy Oullet kongregációs munkáját aláásta a "a dikasztérium két homoszexuális barátja", akik kikerülik őt, és közvetlen Ferenc pápának nyújtják be a kinevezési javaslatokat.

Kép: Ilson de Jesus Montanari, Fabián Pedacchio, © wikicommons, CC BY-SA, #newsHumiwlsxzn