hu.news
451

"Szegénységével" hencegett az érsek, majd 2,4 millióért vásárolt rezidenciát

2019-es érkezésekor a 60 éves Paul Etienne seattle-i érsek "szegénységével" kérkedett, és közölte, hogy el fogja adni az 1920 óta álló, 13,5 millió dolláros érseki rezidenciát, egy 9000 négyzetméteres kúriát, és "egyszerűbb életet fog élni".

"Lelkész vagyok, nem pedig herceg, ezért olyan módon akarok élni, amely jobban tükrözi, hogyan él a népem" - nyilatkozta nagyzóan Etienne.

Nos, most pedig egy 2,4 millió dollár értékű, 3460 négyzetméteres házat vásárolt város legjobbjai közé tartozó Mount Baker nevű, előkelő vízparti városrészben.

A lakások átlagára a környéken 1,39 millió dollár, amely tavalyhoz képest 26,5%-kal emelkedett. A seattle-i ingatlanok átlag vételára 843 ezer dollár.

Etienne mostanáig a Szent Péter templom presbitériumában lakott. Azért hagyta el eddigi lakhelyét, mert alkalmatlan volt a látogató püspökök és papok fogadására, a vendégek szórakoztatására és a gyűlések megrendezésére.

Számos helyszín megfelelt volna ilyen célokra, mint például a nemrég felújított lelkigyakorlati központ. Etienne új rezidenciája öt hálószobával, kvarcit lapos konyhapulttal, oroszlánlábas káddal és ólomüveggel van díszítve.

Kép: © Redfin, Streetview, Screenshot, #newsWdceqmqgdz