Clicks183
hu.news

Homoszexuális társkereső alkalmazások: Tíz érintett érsekségi presbitérium Newarkban

A Newarki érsekség tíz presbitériumában a 2018-2020-as időszakban gyakran használták mind a homo-, mind a heteroszexuális társkereső alkalmazásokat - állapította meg a PillarCatholic.com (július 23).

Az érsekségnek 96 plébániája van. A helyalapú egyéjszakás kalandokat kereső alkalmazások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek másokkal, akik földrajzilag közel élnek. Mindezt gyakran azért, hogy (homo)szexuális paráznaságot szervezzenek.

A PillarCatholic.com kifejtette, hogy legális, kereskedelmi forgalomban elérhető adatokat használt fel megállapításaihoz.

A Newarki érsekség ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja az esetleges egyházi szexuális visszaéléseket, mondván, hogy "nem elfogadható, hogy a klérus bármely tagja olyan módon használjon bármilyen alkalmazást vagy weboldalt, amely nincs összhangban az egyház tanításával és saját vallási fogadalmával".

Az érsekséget Tobin bíboros vezeti, aki kapcsolatban állt McCarrick bíborossal. Arról ismert, hogy jóváhagyja homoszexuális Eucharisztiákat, munkát adott egy aktív homoszexuális embernek, egy férfi színész lakott a lakásában, 2018-ban tévedésből a következő üzenetet írta ki Twitterre: "Jó éjt, baba. Szeretlek", továbbá Ferenc pápa bűntársaihoz tartozik ("Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?").

Kép: Missa LGBT, #newsNnmdzdxyvp