hu.news
3531

Új-Zéland: A püspökök elfogadják az eutanáziás öngyilkosságot, "jóhiszeműnek" nevezik azt

Az új-zélandi püspökök de facto elfogadják a november 7-én életbe lépő új "End-of-Life Choice Act" eutanázia törvényt.

A papoknak szóló ötoldalas, terjedelmes irányelvek "a jó szándék jelének" nevezik, ha az öngyilkosságot tervező személyek lelki kíséretet kérnek. Az "asszisztált haldoklásról" szólva a püspökök arra számítanak, hogy a leendő öngyilkosok kérésének helyt adnak.

"Helyesnek" nevezik, hogy az öngyilkosoknak, akik ezt kérik, megadják a szentségeket, és azt állítják, hogy a papoknak ("lelkészek") joguk van feltételezni, hogy az öngyilkos, aki lelkiismeretesen megszegi az ötödik parancsolatot ("ne ölj"), és kéri a szentségeket, "jóhiszeműen teszi ezt".

A püspökök felszólítják a papokat, hogy "erősítsék meg Isten irgalmát" azzal, hogy egy hidegvérű öngyilkos temetését vezetik. Azoknak a papoknak, akik átlátnak a püspöki zsákbamacskán, az irányelvek az anglikán megoldást javasolják: az a pap, aki nem hajlandó vigyorogni és tűrni, kihagyhatja, de keresnie kell egy másik papot, aki vállalja a bűncselekményt.

A katolikus hit szerint az öngyilkosság olyan gonoszság, amelyet Isten pokollal büntet. Ezért az irgalmas katolikus egyház a második vatikáni zsinat előtt mindent megtett, hogy megakadályozza azt.

Kép: © New Zealand Catholic Bishops Conference, Facebook, #newsRhqjhssdrl

francesco69
Egyre több semmirevaló emberből lesz püspök, mert régtől csak a nyalis, hízelkedő papokból kerülnek ki.
francesco69
Eretnek püspökök, ja nem is inkább hitetlen, gyáva béresek.
Advocat A.
Irgalmas Istenünk! Bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit tesznek!