hu.news
627

Viganó: Az isteni harag nem nyűgözte le Ferenc pápát

A koronavírus az "isteni harag" egy kifejezése - mondta Viganò érsek a RemnantNewspaper.com lapnak március 29-én.

Ferenc pápa új intelmei ellen figyelmeztetett, ahol a pápa azt kérte, hogy tiszteljük "a föld anyát" (Pachamama), mivel ez a kifejezés Istent sérti. Viganó szerint Pachamama mocskos és ördögi.

Szerinte a templomokat bezáró püspökök "bürokraták, a herceg akaratának végrehajtói" és túl könnyedén feláldozzák a lelkeket, hogy az államnak jót tegyenek.

Ő sátánt látja a szentségek felfüggesztése mögött, a templomok bezárása szerinte pedig egy újabb isteni büntetés az olyan bűnökért, mint pl. a kézbe áldozás.

Viganó észrevette, hogy még a koronavírus előtt is Ferenc pápa "eltávolította az apostolok bármilyen formáját" azt állítva, hogy "az egyház nem folytathat misszionárius tevékenységet", így az egyházat egy kormány alatt nem álló szervezetté változtatta.

"Csak ételt, vendégszeretetet és egészségügyet biztosítunk", miközben a lelkek senkit sem érdekelnek. Ez Viganó szerint "a nagy szabadkőműves terv az egy világvallás létrehozására", amiben se dogmák, se szertartások, se Isten nincs.

"A templomokat hoteleknek használják, az önelégült prelátusok pedig eljönnek, hogy pizzát vagy karajt osszanak egy köténnyel az egyházi ruhájuk felett, ezzel is megszentségtelenítve azt".

Viganó szerint "közvetlen eretnekség, komoly hitehagyás és szörnyű istenkáromlás" van jelen Ferenc pápa abu-dzabi nyilatkozatában.

"Azzal, hogy azt mondjuk, Isten máshogy akarja, hogy imádjuk, mint ahogy felfedte magát előttünk, az azt jelenti, hogy a Megmentőnk megtestesülése, a passiója, a halála és feltámadása teljesen jelentéktelen" - mondta az érsek.

Kép: Carlo Maria Viganò, #newsWxbutmifgh