Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks493
hu.news

A Ferenc pápa-tisztogatások folytatódnak: A legújabb áldozatok

Gian Paolo Montini prelátus, az Apostoli Signatura igazságszolgáltatója nemsokára el lesz bocsájtva 64 évesen - írja Marco Tosatti augusztus 29-én.

Az elbocsájtás oka: Montini (udvariasan) kritizálta az egyházi tribunusok reformját, amelyet Pio Vito Pinto prelátus talált ki, a Rota Romana diakónusa, aki egyébként Ferenc pápa hűséges követője.

Tosatti azt írja, hogy Montini hibája az, hogy nem mutatott elég "vak, feltétel nélküli, abszolút hűséget", pedig nem volt ellenfele Ferenc pápa rezsimjének sem.

Az új, második áldozat Alberto Perlasca prelátus. Tosatti azt írja, hogy az államtitkárság pénzügyi részlegéből júliusban bocsájtották el. Az államtitkárságnak több pénze van, mint a vatikáni banknak, és nem irányítja senki sem.

Perlasca a Signatura Apostolica igazságszolgáltatója. Tosatti feltette a kérdést, hogy vajon a "nagyon komoly" prelátus próbált-e ellenállni a Ferenc pápa felől jövő kéréseknek.

Egy változás történt Sergio Aumenta prelátus életében is, aki az államtitkárság jogi részlegének vezetője volt. Őt visszaküldték az egyházmegyéjébe, Astiba, ám a visszaküldés okát nem tudjuk.

Kép: Gian Paolo Montini, #newsQmrypinnfz