charisma
3338

Így áldozhatsz szabályosan

A Redemptionis Sacramentum és a Novus Ordo Missale Új Általános Rendelkezései a szentáldozásról.

"II. János Pál pápa a Maradj velünk Uram (Mane nobiscum Domine – Vatikán, 2004.) kezdetű apostoli levelében azt kérte, hogy mélyítsük el a szentmisével kapcsolatos teológiai ismereteinket, és törekedjünk arra, hogy a szentmise liturgiájának végzését hassa át az eukarisztikus Jézus iránti mélységes tisztelet. Ennek érdekében a Szentatya azt óhajtja, hogy az egyes országok püspöki konferenciái tájékoztassák papjaikat és híveiket a szentmise liturgiájával kapcsolatos fontos és alapvető követelményekről.
Teljes cikk
Gratia copiosa
Hianyzik sok helyen vagy inkabb a legtobb helyen a terdeles lehetosege. Unicum, ahol mereszel nek kitenni egy terdeplot az oltar(asztal) ele. Akkor viszont nehany pap ugy all, hogy az ember ugy erzi kenyszer helyzetbe hozza a szerencsetlen papot, miattam oda kell hajoljnia. Viszont ennek is nagyon kell orulni. A halado Nyugaton kivagjak a padokbol a terdeplot. Felujitasnal termeszetes, hogy mar …More
Hianyzik sok helyen vagy inkabb a legtobb helyen a terdeles lehetosege. Unicum, ahol mereszel nek kitenni egy terdeplot az oltar(asztal) ele. Akkor viszont nehany pap ugy all, hogy az ember ugy erzi kenyszer helyzetbe hozza a szerencsetlen papot, miattam oda kell hajoljnia. Viszont ennek is nagyon kell orulni. A halado Nyugaton kivagjak a padokbol a terdeplot. Felujitasnal termeszetes, hogy mar enelkul teszik vissza a padokat. Az elvetemult terdeplok, mint en is a kore preseljuk magunkat, mert sokszor a ket pad kozotti helyet is leszukitik. A masik valtozat, hogy kidobjak a padokat, szekeket raknak be, szonyeg is van alatta es szuk sor, veletlenul se tudj leterdelni. Ilyenkor a sor vegere ul a notorius, agyament katolikus, hogy kijatsza az ujitokat. Miert csinaljak? Luther mondta az emberek asztalnal esznek es nem oltaron. Ilyen szempontbol jogos. Ennek ellenere nem jonnek be szentmisere protestansok. Akkor bejonnenek, ha konzekvensen azt tennenk amit meg mindig hirdetunk. A kovetkezo lepes ezek utan nem az lesz, hogy nem azt fogjuk hirdetni amit eddig, hanem azt amit viselkedesunkkel mutatunk be? Amit hiszunk -meg mindig - semmi koze sincs ahhoz, hogy milyen korban elunk, es mikor mihez es kihez kell alkalmazkodni. Milyen orszagbol jott, milyen vermersekletu, ott mirol mit gondolnak es hogyan, mihez vannak szokva es hogy viselkednek. Nem erdekel. Ma ugy csinalunk mi is mindent az egyhazunkban is : mindenkinek egyforman igaza van, de szerintem ez tevedes es veszelyes..
charisma
Schneider püspök kis könyvecskét írt erről a témáról, alapmű mindenkinek:
www.karizmatikus.hu/…/3386-gondolatok…
charisma
Ez a "hivatalos" dokumentum része.