sl.news
53

Papa locuto - Roma finita: Frančišek je Cerkvi napovedal vojno

Frančiškovo spremno pismo njegovemu ANTI-Summorum Pontificum Motu Proprio Traditionis Custodes se ne posmehuje samo Benediktu XVI. in katoličanom, temveč želi odpraviti rimski obred, ki ga heretiki sovražijo.

Frančišek večkrat in togo v spremnem pismu izjavlja, da "začasno ustavlja" in "preklicuje sposobnost, ki so jo podeljevali moji predhodniki", da se praznuje rimska maša.

On, ki vztrajno spodbuja delitve, ki škodujejo Cerkvi, latinsko mašo katolikov krivi, da skuša "razširiti vrzeli, okrepiti razlike in spodbuditi nesoglasja, ki Cerkvi škodijo, preprečujejo njeno pot in jo izpostavijo nevarnosti delitve."

Sarkastično Frančišek zatrjuje, da jo lahko tisti, ki si želijo rimske maše, to najdejo v Novus Ordu. Njegova trditev se glasi: "Kdor želi praznovati s predanostjo v skladu s prejšnjimi oblikami liturgije, lahko v prenovljenem rimskem misalu po II. Vatikanskem koncilu najde vse prvine rimskega obreda, zlasti Rimski kanon, ki predstavlja enega njegovih izrazitejših elementov".

V resnici Novus Ordo, kot je vsebovan v misalu iz leta 1970, nikoli ni obstajal. Od začetka ga je zamenjala mešanica liturgičnih poskusov po načelu "vse je dovoljeno".

Frančišek primerja svoj poskus razveljavitve rimske maše, ki izvira iz apostolskih časov, s sv. Pijem V. (+1572), ki je v 16. stoletju razveljavil obrede, za katere »ne moč dokazati antikvitete« - kar je identično Novus Ordu Pavla VI.

Širi tudi laž, češ da so škofi med Vatikanom II. prosili za reformo maše, čeprav so študije (npr. Očeta Briana Harrisona) dokazale nasprotno.
Sprememba liturgije vsekakor ni bil zahtevek škofov.

Frančišek prosi škofe, naj katoličane pravočasno vrnejo k Novus Ordu in prenehajo postavljati nove osebne župnije, ki po Frančiškovih besedah ne ustrezajo "resničnim potrebam svetega ljudstva Boga." V resnici te privabljajo mlade družine, medtem ko so slovesnosti Novusa Orda namenjene srečanjem Frančiškovih vrstnikov, starih 84 let.

Traditionis Custodes je vojna napoved, ki jo bo Frančišek izgubil, ker ima na svoji strani le mlačne in pretirano prekomerne katolike, ki - po Razodetju svetega Janeza - "izpljunemo iz ust" (Raz. 3,16).

#newsRuzitrklbv