Clicks114
hu.news

Traditionis Cultores: Az ok, amiért Ferenc pápa "nem tudott tovább várni"

Ferenc pápának "van egy nyugtalanító képessége arra, hogy elűzze a saját embereit anélkül, hogy magához vonzaná azokat, akik nem a sajátjai" - írta La Cigüeña De La Torre az InfoVaticana.com weboldalon (július 18).

Így Ferenc pápa a magányt a Szent Péter tér, a vatikáni bazilika és még a kisebb tér kiürítésével érte el, ahová az üres általános audienciát áthelyezték át.

La Cigüeña szerint a Traditionis Custodes "egy újabb abszurd, indokolatlan, sértő cselekedet - nagyon is Ferenc pápa szokásos vonalán", és sértés XVI. Benedek felé, beleértve azt a fájdalmas látványt, hogy két pápa ellentmond egymásnak tíz év különbséggel, miközben mindketten életben vannak.

"Ez az a tisztelet, amiről Ferenc pápa azt mondta, hogy ő tiszteli Benedeket!". La Cigüeña befejezésül annyit mondott: "Nem fogok az oktatásról beszélni". Továbbá: "A költők már elmondták, hogy az eleganciát és a címert nem kiérdemlik, hanem öröklik. Ami Bergoglio esetében nem így volt".

La Cigüeña azt kérdezi, hogy Ferenc pápa mértéktelensége miért most jött. Válasza: "Egyesek szerint Ferenc pápa Benedek halálára várt, hogy felülbírálhassa rendelkezéseit, amíg - a Gemelli kórházi kezelése közben - nem közölték vele, hogy akár ő is távozhat elsőként. Így nem tudott tovább várni".

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsVjuajyujtn