Clicks340
hu.news

A bíboros a német skizmától fél - ami már itt van

Németország a skizma felé tart? "Attól tartok: igen! És remélem: Nem!" - mondta Gerhard Ludwig Müller bíboros a Kath.net lapnak (május 5).

Azt állítja, hogy "német egyház" nem létezik, "csak a hivatalukkal visszaélő, tekintélyelvű püspökök, hataloméhes laikus funkcionáriusok és ideológiailag megrögzött professzorok fejében".

Müller óva int egy olyan kereszténységtől, amely lemond a kinyilatkoztatás igazságáról, szociális etikára és vallási szentimentalizmusra redukálódik, csak belső világi legitimitással rendelkezik, és a szekuláris nyilvánosság előtt hülyét csinál magából. Az ilyen "kereszténységnek" nem kellene sírnia "önmaga által termelt jelentéktelenség miatt" - jegyzi meg.

Müller számára az "élet valóságának" - a Ferenc pápa által gyakran használt fogalom - lelkipásztori szuperdogmává emelése trójai faló, amelyet opportunisták készítettek az együgyű ellenfelek megtévesztésére.

A bíboros azt kifogásolja, hogy egyedül Krisztus ismeri az emberek "életrevalóságát", a jót és a rosszat egyaránt. Krisztus nem alkalmazkodással és "paradigmaváltással" reagált ezekre a realitásokra.

A média által kiváltott Covid hisztériával kapcsolatban Müller megjegyzi, hogy a világ tíz leggazdagabb emberének vagyona a korona-pánik kezdete óta 550 milliárd dollárral nőtt, miközben milliók vesztették el a munkájukat. És:

"A nagy médiumok az ő kezükben vannak. Ők rendelkeznek a világ eseményeinek értelmezési monopóliumával, és az átlagembereket kisgyermekeknek tekintik, akikre vigyázniuk kell".

Kép: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsZcllkncnpk