Clicks654
hu.news
1

"Ferenc pápa soha sem mondta azt, amit Scalfari leírt"

Paolo Ruffini, a vatikáni Kommunikációs Dikasztérium prefektusa október 10-én (videó lent), angol fordítás) tagadta a nemrég készült Ferenc pápa-interjút, amelyet a 95 éves Eugenio Scalfari készített.

Ferenc pápa azt mondta Scalfarinak, hogy "Jézus nem Isten".

Ruffini most pedig a következőt mondta: “A sajtó iroda igazgatója, Dr Bruni, már tisztán letagadta az egész ügyet. Azonban meg szeretném ismételni, hogy a Szentatya soha sem mondta azt, amit Scalfari leírt.

Ezáltal az idézett szövegek, a szabad visszaemlékezés és értelmezés Dr Scalfari által - ami több, mint két éve történt - a beszélgetésről nem tekinthetők hiteles forrásnak abban az értelemben, hogy mit mondott a pápa, ám az egyházi tanítóhivatalban megtalálható a pápa véleménye Jézusról: igazi Isten és férfi.”


Nehéz hinni a Vatikánnak, mivel ez nem az első botrány, amit Ferenc pápa hozott létre, miközben Scalfarival beszélgetett, ez pedig nem állította meg Ferenc pápát abban, hogy továbbra is barátja legyen az egyházellenes újságírónak.

Továbbá a tény, hogy Ferenc pápa nem térdel le az Oltáriszentség előtt, megerősíti Scalfari nyilatkozatát.

#newsRprwgxsxim

Dolgoztam hires emberrel. A nagyon hires emberek minden egyes szavat az egyszeruek szorol szora megjegyzik, meg a nezeset a mozdulatat is. A hires ember totalisan kepes elfelejteni meg az igereteit is amit az egyszerunek mondott. Ferenc papa elfelejtette mit mondott, nincs olyan memoriaja mint elodenek, aki minden szavara ugyelt es amit mondott kirrekcio nelkul lehetett a nyomdaba vinni. Minel …More
Dolgoztam hires emberrel. A nagyon hires emberek minden egyes szavat az egyszeruek szorol szora megjegyzik, meg a nezeset a mozdulatat is. A hires ember totalisan kepes elfelejteni meg az igereteit is amit az egyszerunek mondott. Ferenc papa elfelejtette mit mondott, nincs olyan memoriaja mint elodenek, aki minden szavara ugyelt es amit mondott kirrekcio nelkul lehetett a nyomdaba vinni. Minel pasztoralisabb egy pap annal manipulalhatobb es ezt jol kihasznalja a kornyezete es a hivek is. Egyszerubb hires embert lehet mentegetni sokfekekeppen, tapasztalatbol tudom. Nincs mindenkinek egy adott dologban igaza amikor igen vagy nem-rol van szo. Ez nem okumenikus badarsag, Scalfarinak meg totalisan mindegy mert ateista, ezert nyilvan meghokkent o is, ezert jegyexte meg mert sokkolta, mint minket is.