hu.news
168

Letartóztatták az olasz papot, mert kiskorú fiúkkal virtuális szex kapcsolatot folytatott

Az olasz rendőrség letartóztatta a 63 éves Vincenzo Esposito atyát, a perugiai Magione San Feliciano plébánosát négy kiskorú tinédzser prostitúcióra való rábírása miatt.

A médiajelentések szerint 20, 30 vagy 60 eurót fizetett, a pénzt néha a vasárnapi gyűjtőtálból vették el. A rendőrség telefonos megfigyelése bizonyítékokat talált arra vonatkozóan, hogy "naponta" videóhívásokat intézett a tizenévesekhez WhatsAppon vagy Messengeren keresztül, és arra kérte őket, hogy maszturbáljanak. A rendőrség egyező pénzmozgásokat is talált.

Az egyik esetben egy tinédzser azt mondta neki, hogy szüksége van a készpénzre, hogy gyógyszert vegyen, mert beteg. Egy másik esetben a kapcsolatfelvételt egy 17 éves tinédzser 51 éves édesanyja segítette elő, akit azzal is vádolnak, hogy megszervezte egy másik fiatal prostitúcióját. Az asszony most házi őrizetben van.

Esposito érseke, Gualtiero Bassetti perugiai bíboros, az olasz püspöki kar elnöke azt mondta, hogy ha a vádak igazak, "ez a történet megdöbbentő emberi, erkölcsi és vallási lealacsonyodást mutat". Bassetti azonban Ferenc pápa "új" homoszexuális erkölcsteológiájának követője.

Esposito és a nő is megtagadta, hogy beszéljen a vizsgálóbíróval. Esposito ügyvédje a fiúk zsarolásáról beszélt, akik arra kérték Espositót, hogy adjon nekik pénzt, különben feljelentést tesznek a rendőrségen.

#newsLwdzwchpur