Clicks85
sl.news

Neokardinala imenuje za "dvoumnega lika" in "navadenega politika"

Frančiškov neokardinal Álvaro Ramazzini, star 72 let, iz Huehuetenanga v Gvatemali, je znan po potezah in pobudah, ki so bolj kot izjave "sektaškega politika" in ne izjave "socialne pastoralne" narave, je za ElPeriodico.com. gt (19. septembra) zapisal Armando de la Torre, star 93 let.

De la Torre, nekdanji jezuit, je leta 1965 zapustil duhovništvo in se poročil. "Ramazzini se mi je vedno zdel dvoumnega značaja," je zapisal, ter ga poimenoval za "očitno ne zelo ortodoksnega."

De la Torre se Ramazzinija spominja s časov, ko je ta polnil naslovnice časopisov z "burnimi novicami" v korist Indiosa.

Vendar De la Torre poudarja, da se je Gvatemala spremenila: približno 35% vernikov je zdaj evangeličanov, prebivalstvo pa je postalo mestno in zato bolj kritično do religije.

De la Torre ni bil navdušen nad izjavami Ramazzinija, ki jih je ta izrekel po svojem imenovanju.
Imenuje jih za "preveč običajne in navadne" in "podobne tistim, ki jih daje politik, ki je obveščen, da je zmagal na volitvah."

Pogreša duh Rimljanov 12: 3, v katerem je sveti Pavel zapisal: "z milostjo, ki mi je bila dana, vsem med vami govorim, naj o sebi ne razmišljajo bolj visoko, kot bi si morali misliti, ampak razmišljajte s trezno presojo, vsak po svoje z mero vere, ki jim jo je dodelil Bog."

#newsLixqpnewlt