hu.news
88

Diplomáciai testület: Ferenc, a hagyományokról lemondó, a "cancel culture" ellen beszél

Az "egyre inkább az emberiség természetes alapigazságait elutasító gondolkodásmód által diktált rendszerek" ellen szólalt fel Ferenc. Ezt "az ideológiai gyarmatosítás egy formájának" nevezte, amely "nem hagy teret a véleménynyilvánítás szabadságának, és amely a "cancel-culture" formájában jelenik meg". Ferenc ezt a diplomáciai testülethez intézett beszédében (január 10-én) mondta a Sala delle Benedizioni-ban.

A római rítus eltörlője elmondta, hogy a cancel-culture "számos társadalmi körbe és közintézménybe betör, a sokszínűség védelmének álcája alatt végül minden identitástudatot eltöröl, azzal a kockázattal, hogy elhallgattatja azokat az álláspontokat, amelyek a területek tiszteletteljes és kiegyensúlyozott megértését védik".

Úgy érvelt, hogy az "egysíkú gondolkodás" a történelem tagadásához vezet, vagy megpróbálja "átírni azt a mai kategóriák szerint".

Ahogy az várható volt, ideológiai gyarmatosításról beszélt, amelyben nincs helye a szabad véleménynyilvánításnak, azt állítva, hogy a koronavírus elleni védőoltás "erkölcsi kötelesség", figyelmeztetve az embereket, akiket "alaptalan információk vagy rosszul dokumentált tények" befolyásolnak, és a védőoltásokat nevezte a vírus "legészszerűbb megoldásának", noha ezt az elméletet még nem támasztotta alá semmi.

Makacsul "fontosnak" tartotta, hogy a lakosságot "a lehető legnagyobb mértékben" oltsák be. Ferenc emellett beszélt a homoszexuális visszaélésekkel kapcsolatos állítólagos álhírekről, és támogatta az emberkereskedelmet, még több illegális népvándorlásra szólítva fel.

#newsYypnqlbitz