hu.news
156

A homoszexualitás védelében az érsek kiátkozta a meggyilkolt nőt védelmező papot

A lengyel származású Paulina Dembskát január 2-án erőszakolta meg és fojtotta halálra a máltai Sliemában a 20 éves Abner Aquilina.

A szörnyű bűncselekmény után David Muscat mosta-i atya a közösségi médiában kiemelte, hogy a gyilkos homoszexuális, megjegyezve, hogy ez "rosszabb, mintha az ördög szállta volna meg".

Nem meglepő módon az oligarchák a gyilkos védelmére keltek, "homofóbnak" és "gyűlöletkeltőnek" nevezve Muscat atya kijelentéseit.

Az oligarchák védelmében Charles Scicluna máltai érsek is csatlakozott a felháborodókhoz. Tájékoztatta az oligarchákat, hogy "hivatalos figyelmeztetésben" részesítette Muscat atyát, felfüggesztéssel fenyegette, és felszólította, hogy "törölje" sértő bejegyzését.

Scicluna elég képmutató volt ahhoz is, hogy hangsúlyozza, "a katolikus tanítással összhangban" a papság tagjainak tiszteletet, együttérzést és érzékenységet kell tanúsítaniuk az élet minden területéről származó emberek iránt - miközben Ferenc és a hozzá hasonlók folyamatosan sértegetik a katolikusokat.

Paulina meggyilkolása és családja Scicluna és az oligarchák számára másodlagos jelentőségű volt.

Kép: Charles Scicluna © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsXuifddqgnp