Clicks308
hu.news

A Vatikán az ausztrál igazságszolgáltatási rendszer fenekét nyalja

Az ausztrál Victoria legfelsőbb bírósága elutasítótta a mártír George Pell bíboros fellebbezését - a Vatikán pedig megismételte, hogy "tiszteletben tartja" az ausztrál igazság(talanság)szolgáltatási rendszert.

Egy augusztus 21-ei nyilatkozatban a Vatikán sajtóirodája kiemelte, hogy Pell bíboros mindig ártatlannak vallotta magát, és joga van fellebbezést indítani.

A második nyilatkozatban a vatikáni szóvivő, Matteo Bruni hozzátette, hogy a Hittani Kongregáció várja a fellebbezés kimenetelét, mielőtt nyomozást indítanának.

A Vatikán mellőzte a tényt, miszerint a Pell elleni vádak teljesen lehetetlenek.

Az ügyészség azt állította, hogy Pell elhagyta a lelkigyakorlatot anélkül, hogy bárki észrevette volna, még pedig ahhoz, hogy egy fiút bántalmazzon a székesegyház teljesen nyílt sekrestyéjében.

A kriminalisztikailag igazolt hazug ugyan ezzel vádolt egy amerikai papot is, akit elítéltek, a pap pedig a börtönben halt meg.

A Vatikánnal ellentétben Nick Donelly angol diakónus érti a helyzetet: "A rendőrség, ügyészség, bíróság és a média örömmel elhisz minden vádat, legyen az bármilyen abszurd. Utálnak bennünket".

Kép: George Pell, © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsYizzokrwgf