Clicks405
hu.news

A katolikus iskola kirúgta a matematika tanárt, amiért egy hamis prófétát hamis prófétának nevezett

A londoni Gonzaga Szent Alajos Főiskola (Westminister érsekség) kirúgta a 30 éves Joshua Sutcliffe protestáns matematika tanárt, amiért bevallotta, hogy: "Úgy gondolom, Mohamed egy hamis próféta" (YouTube.com, 2019. október).

Mielőtt kinyilvánította volna hitét, elmondta: "Tudom, hogy ez megosztó és néhány embert megsérthetek, de ezt szeretetből teszem mert az igazat akarom elmondani" - ezután Sutcliffe elmondta, hogy Krisztus az egyetlen igaz próféta.

Aki úgy gondolja, hogy Mohamed nem hamis próféta, annak kötelessége felvenni a muszlim hitet.

Sutcliffe ezután öt napra felfüggesztésre került, miután egy muszlim szülő panaszkodott. Ezért beadta felmondását, ám másnap visszavonta azt állítván, hogy nyomás alá helyezték. Azóta nem kapott választ sem az iskolától.

2017-ben Sutcliffe ki lett rúgtva az oxfordi The Cherwell iskolából, amiért azt mondta egy szobányi lánynak, hogy "szép volt, lányok", miközben az egyik lány "fiúnak" gondolta magát.

Nem kapott hivatalosan semmilyen tájékoztatást arról, hogyan beszéljen ezzel a lánnyal. Amikor a lány dühös lett, a férfi megpróbált bocsánatot kérni, ám ez nem segített a helyzeten.

#newsHebxzohqam