Horváth Andrásné Paulicsek Mária
Akár a próféták: Brandmüller és Burke figyelmeztet, de senki nem hallgat rájuk A két túlélő dubia bíboros, Raymond Burke és Walter Brandmüller levelet küldött bíboros társaiknak, figyelmeztetve őket,…More
Akár a próféták: Brandmüller és Burke figyelmeztet, de senki nem hallgat rájuk
A két túlélő dubia bíboros, Raymond Burke és Walter Brandmüller levelet küldött bíboros társaiknak, figyelmeztetve őket, hogy az Amazonasi Zsinat (október 6–27.) a Hitet magát kérdőjelezi meg.
A CatholicNewsAgency.com (szeptember 4) szerint Brandmüller bírálja Ferenc szélsőségeseit, például Hummes bíborost, a szinódus elnökét, valamint a két német püspököt, Kräutler és Overbeck ideológusokat.
Brandmüller hangsúlyozza, hogy "az Arian válság idején sem" volt ilyen, az egyház még soha nem ment át ilyen mély válságon.
Burke azt írta, hogy osztja Brandmüller aggodalmait, mivel a dokumentum „ellentmond” az egyház tanításának, és a hit „elhagyását” jelenti.
Burke szerint ez a hitehagyás az Istennek a teremtéssel való kapcsolatáról, Krisztus megváltásának egyetemességéről és Krisztuson keresztüli tökéletes kinyilatkoztatásról szóló tanításra vonatkozik.

Akár a próféták: Brandmüller és Burke figyelmeztet, de senki nem hallgat rájuk

A két túlélő dubia bíboros, Raymond Burke és Walter Brandmüller levelet küldött bíboros társaiknak, figyelmeztetve őket, hogy az Amazonasi Zsinat (október 6–27.) a Hitet magát kérdőjelezi meg. A Cath…
Horváth Andrásné Paulicsek Mária shares this.
Trükkök tárháza: Marx bíboros eltörölné a cölibátust Reinhard Marx müncheni bíboros házas papokat szeretne bemutatni "bizonyos feltételek" mellett, "bizonyos régiókban". Az egyházi életmód szelektív …More
Trükkök tárháza: Marx bíboros eltörölné a cölibátust
Reinhard Marx müncheni bíboros házas papokat szeretne bemutatni "bizonyos feltételek" mellett, "bizonyos régiókban".
Az egyházi életmód szelektív megdöntését "egyszeri trükknek" nevezzük.
A közelgő Amazonasi Zsinattal kapcsolatban, amelyet főként a német püspökök és segélyszervezeteik finanszíroznak Marx bejelentette a Faz.net-en (szeptember 8.), hogy "nincs egyéni út Németország számára". Ugyanakkor egyéni utat követelt "bizonyos régiók" számára.
A kereslet elutasítással történő generálásának módszerét az "ellentmondás trükkjének" nevezzük.
Ráadásul Marx a szokásos maszlagot terjeszti, mondván, hogy a kérdés "nem csupán a cölibátusról" szól, hanem "a papi élet jövőjéről". Elmondása szerint az a döntő, hogy "hogyan" élhető a cölibátus úgy, hogy "pozitív" legyen, és "ne ártson" a papoknak az életükben.
Az eseti trükközés, az ellentmondás trükkje és a porhintés a politikában alkalmazott módszerek az állampolgárok megtévesztésére.

Trükkök tárháza: Marx bíboros eltörölné a cölibátust

Reinhard Marx müncheni bíboros házas papokat szeretne bemutatni "bizonyos feltételek" mellett, "bizonyos régiókban". Az egyházi életmód szelektív megdöntését "egyszeri trükknek" nevezzük. A közelgő …
Horváth Andrásné Paulicsek Mária shares this.