Mamocs
Mamocs

Lazulásként: Ha magyar vagy:

😂
Mamocs

Berlin: pudingostál a kiüresített új rítushoz

Kérem nyugodjon meg! Higyje el eszembe sem volt, hogy ekkora indulatokat generáljak a megjegyzésemmel. Nos, hogy ne legyek annyira arrogáns mint amilyennek tűntem ezek szerint kicsit árnyalom a dolgot, bár nem vitatkozni szerettem volna az Ön feltevésével a zsidó kegyeleti szokások és a fura oltár kapcsolatáról, pusztán tényeket mondtam az építés hátteréről,mivel itt élek Berlinben erröl …More
Kérem nyugodjon meg! Higyje el eszembe sem volt, hogy ekkora indulatokat generáljak a megjegyzésemmel. Nos, hogy ne legyek annyira arrogáns mint amilyennek tűntem ezek szerint kicsit árnyalom a dolgot, bár nem vitatkozni szerettem volna az Ön feltevésével a zsidó kegyeleti szokások és a fura oltár kapcsolatáról, pusztán tényeket mondtam az építés hátteréről,mivel itt élek Berlinben erröl momentán tudok. Koch érsek még tavasszal kért meg levélben minden gyülekezetet és közösséget, így köztük a magyarokat is arra, hogy ezeket a köveket az elmondott okokból egy ünnepség alkalmával hozzuk el. Ez így gondolom elég tényszerű és elvethetjük a zsidó kavics vonalat. Hogy nekünk tetszik-e ez a szimbólum vagy nem, közel áll-e hozzánk vagy nem az már mindenkinek a szíve joga. Mint mondtam nekem sem a kedvencem a német építészet.
Mamocs

Berlin: pudingostál a kiüresített új rítushoz

Azzal együtt, hogy nem igazán értem én sem ezt a félgömböt, és a német építészetért általában nem rajongok ( az egyháziért meg még annyira sem), de semmi köze nincs ennek a köves dolognak a zsidó kegyeleti szokáshoz. Koch érsek arra kért mindenkit, hogy egy kis követ hozzon az oltárhoz annak a szimbólumaként, hogy élő kövekként építjük együtt az Egyházat. Hát ilyen lett...
Mamocs

A német érsek "engedélyezi" a homoszex áldást

🥺 Érsekünk. Imádkozzatok értünk!
Mamocs

Önvédelem: MEGVERTÉK a szentáldozást elutasító papot

Tehát, ha jól értettem nem kézbe szeretett volna áldozni az úr. Megkereste a papot mise után, majd gondolom némi vita után több embert fejbe kólintott esernyővel. És ebben a sztoriban a pap a bántalmazó, a verekedő férfi pedig " önvédelemhez" folyamodott. Aha...
Mamocs

Pénzkeresési módszer: A halott püspököt "nemi erőszakkal" vádolják

A 104 éves, áldott állapotban elhunyt püspök.. Google translate, én így szeretlek. 😂
Mamocs

Katolikus Tanzánia: Nem kell Covid-19 vakcina

😱
Mamocs

Miként válhatunk jobbá, ha rosszabbra fordulnak a dolgok

Kösz, hogy felraktad!
Mamocs

Marx bíboros felszenteli a barokk templom brutalista oltárát

Bár láttam már nagyon szép, modern liturgikus tereket, templomokat, ez a hibrid megoldás ezzel az idomtalan oltárral nem lett a kedvencem.
Mamocs

A Hagia Szophia müezzin hirtelen meghalt, miután mecsetté alakították át az épületet

Bár nem örülök a székesegyház sorsának, de egy ember halálán élcelődni, nevetős meg tetszikelős ikonokat kirakni szerinten nem túl krisztusi reakció.
Mamocs

Nem szabad sietni a következtetések levonásával

Szeretem ezeket a minennapi esemény és ézés özönben iránytmutató gondolatokat. Köszönöm!
Mamocs

Szalézi Szent Ferenc útmutatója a közösségi média használatához

Megfontolandó perspektíva.
Mamocs

Anne Soupa: A tökéletes jelölt a lyoni érsek helyére

Én pedig baletttáncos akarok lenni. Csak nincs ritmusérzékem, meg már nem vagyok olyan fiatal se. A többi stimmel.. 😉
Mamocs

Itt van az "szentostya bár"

Nálunk is (Berlin) elkezdődtek a misék. Előtte regisztrálni kell a plébánia oldalán. Mivel összesen , templom méretektől függően 20 -30 embert fogadhatnak. Azután ellenőrzik a jelentkezőket, 65 év alatt kell lenni. Ha megvolt az átvilágítás, akkor jön a csúcs, a mise lottó. Random kihúznak 20 nevet. Azok nyertek, a többiek mehetnek a tévés misére. Az áldozást nem tudom hogy oldották meg.
Mamocs

A rendőrség egy lengyel misére csapott le Németországban

Kedves Miserere nobis ! Itt élek Berlinben . Bár azt mondhatnám, hogy kamu. De sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy nem az. A betegeket pedig azért fogadta többek között Belin is, hogy az orvosok tapasztalatot gyüjthessenek, valamint hogy az olasz, spanyol helyzeten is enyhíthessenek valamennyit. Az igaz, hogy nem tartunk ott mint az olaszok, de nem is szeretnénk. Nagyon komoly szabályok …More
Kedves Miserere nobis ! Itt élek Berlinben . Bár azt mondhatnám, hogy kamu. De sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy nem az. A betegeket pedig azért fogadta többek között Belin is, hogy az orvosok tapasztalatot gyüjthessenek, valamint hogy az olasz, spanyol helyzeten is enyhíthessenek valamennyit. Az igaz, hogy nem tartunk ott mint az olaszok, de nem is szeretnénk. Nagyon komoly szabályok léptek itt is életbe. De hogy kamu lenne, az azért úgy érzem kicsit túlzás.
Mamocs

Nagyon vicces! A plébánia a karnevált ünnepli a böjt közben (videó)

Berlinben hasonló volt a farsangi mise. De legalább nagyböjt előtt . Sajnos az olvasmányokat nem értünk rá felolvasni a bohócműsor miatt. Szólt a sramli, ugráltak a bohócok, a papon pedig csörgött a smukk. Egy kész káosz volt. Mindehez mindezt a templom melletti nagy gyülekezeti házban is megtehették volna, nem a mise alatt. Érthetetlen miért a misét kellett farsangosítani.
Mamocs

A német szinódus "konzervatív ellenfele" kézbe áldozást kap, egy lánytól

Communionveritatis.de Nézd meg ezt az oldalt francesco69 ! Talán van egy kis reményünk, hogy nem az egész német egyház vesztette el az eszét. Remélem, mert nagyon nehéz idők jönnek azokra akik nem hisznek ennek az ámításnak, ha végbe is viszik amit megtanácskoznak itt.
Mamocs

A bíboros megerősíti: A német szinódus vége az anglikánizmus lesz

És mi lesz vajon azokkal a katolikusokkal akik nem akarnak az autonóm német egyház tagjai lenni ? Itt is élnek azért ilyenek is.Imádkozzatok értünk!
Mamocs

Német szinodalitás: A nők szentáldozásban részesítik a "püspököket"

Ez nem olyan nagy csoda itt sajnos. Minden vasárnap ez történik itt Németországban a szentmisén egy egyszerű templomban régóta. Mindig azok áldoztatnak akik úgy érzik, hogy ma erre ébredtek. Az itteni híveknek ez már fel se tűnik.