sv.news
7

Spanien: Församlingspräst använder vattenpistol

Församlingsprästen i María Auxiliadora i Algeciras, södra Spanien, Salesian Father Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, uppfann ett speciellt skämt för början av fastan. I slutet av en eukaristi,…Mer
Församlingsprästen i María Auxiliadora i Algeciras, södra Spanien, Salesian Father Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, uppfann ett speciellt skämt för början av fastan.
I slutet av en eukaristi, som skulle ägnas åt "dopets förnyelse", berättade han för de närvarande, däribland många barn, att vigvattnet inte hade varit tillräckligt för dem.
Så han tog fram en enorm vattenpistol och sprutade på de troende: "Barnen var så glada att de hoppade upp och ner i gången för att ta emot vattnet", skrev DiarioArea.com (25 februari).
Enligt tidningen "överraskade" gesten de som deltog i ceremonin. Överraskningen fångades på mobiltelefoner och laddades upp på sociala nätverk.
DiarioArea.com anser att detta var ett "innovativt" sätt att nå ut till barn för att visa att religion och skoj kan gå hand i hand. Mer realistiskt var dock att fader Cánovas påhitt lärde barnen att hans "religion" inte var något att ta på allvar.
AI-översättning
no.news
1

Spania: Sogneprest bruker vannpistol

Sognepresten i María Auxiliadora i Algeciras i Sør-Spania, salesianerpater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, fant på en spesiell spøk i begynnelsen av fastetiden. På slutten av en nattverd, …Mer
Sognepresten i María Auxiliadora i Algeciras i Sør-Spania, salesianerpater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, fant på en spesiell spøk i begynnelsen av fastetiden.
På slutten av en nattverd, som angivelig var viet til "dåpens fornyelse", fortalte han de fremmøtte, deriblant mange barn, at vievannet ikke hadde vært nok for dem.
Derfor tok han frem en stor vannpistol og sprutet på de troende: "Barna var så glade at de hoppet opp og ned i midtgangen for å ta imot vannet", skrev DiarioArea.com (25. februar).
Ifølge avisen "overrasket" gesten de som var til stede under seremonien. Overraskelsen ble fanget opp på mobiltelefoner og lastet opp på sosiale medier.
DiarioArea.com mener at dette var en "innovativ" måte å nå ut til barn på for å vise at religion og moro kan gå hånd i hånd. Mer realistisk er det imidlertid at fader Cánovas' påfunn lærte barna at "religionen" hans ikke var noe å ta på alvor.
AI-oversettelse
da.news
2

"Den gamle katolske kirke": Kardinal Schönborn undskylder

Kardinal Christoph Schönborn fra Wien, Østrig, undskyldte den 26. februar over for en skismatisk gruppe kaldet "gammelkatolikker". Årsagen: Den 19. februar sagde han til magasinet Communio, at han ikke …Mer
Kardinal Christoph Schönborn fra Wien, Østrig, undskyldte den 26. februar over for en skismatisk gruppe kaldet "gammelkatolikker".
Årsagen: Den 19. februar sagde han til magasinet Communio, at han ikke ønskede den "katolske" kirke i Tyskland "den gammelkatolske kirkes skæbne", [dvs. at den ville blive en lille, ubetydelig sekt, der måske samler 5.000 mennesker i Østrig].
Østrigs "gammelkatolikker" gik i selvsving og skrev et brev til Schönborn, hvor de krævede en "hurtig afklaring" og stillede prælaten det retoriske spørgsmål: "Hvilken specifik skæbne har du i tankerne her?"
"Jeg vil gerne undskylde for en misforståelse, som jeg har forårsaget gennem et uovervejet ordvalg," skrev kardinal Schönborn i et brev til den "gammelkatolske" lægbiskopinde Maria Kubin, en frafalden katolik, mor, bedstemor og psykoterapeut.
Han ønskede ikke de tyske bispedømmer et skisma, hvilket altid er et sår, forklarede Schönborn: "Jeg mente det ikke som en devaluering eller kritik af den gammelkatolske kirke …Mer
sv.news
12

Biskopen tillåter mässa, men är glad över att ingen vill fira den

Ärkebiskop Gianpiero Palmieri, biskop av Ascoli Piceno, Italien, har tillåtit en fortsättning av den månatliga mässan i San Cristoforo, i centrum av Ascoli, för "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo". …Mer
Ärkebiskop Gianpiero Palmieri, biskop av Ascoli Piceno, Italien, har tillåtit en fortsättning av den månatliga mässan i San Cristoforo, i centrum av Ascoli, för "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo".
Denna mässa har hållits i Ascoli sedan 2019. Till en början firades den av en lokal präst. När han sade upp sig kunde ingen annan lokal präst hittas, så fader Giorgio Lenzi reser från Rom (575 km) för firandet.
Monsignore Palmieri berättade för CronachePicene.it (20 februari) att han delar skälen med sina präster som vägrar att fira mässan, eftersom han anser att den [misslyckade] Novus Ordo "har gjort riten mycket rik på böner och heliga texter".
Enligt honom är kyrkans återhållsamhet när det gäller den heliga mässan kopplad till risken att Andra Vatikankonciliet "inte kommer att erkännas".
Palmieri åberopar en "farlig splittring" som främjades av biskop (sic) Marcel François (sic) Lefebvre, som om Pius X bar skulden för kyrkans enorma problem.
Han hävdar att Paulus VI gjorde ett "…Mer
sv.news
7

Är detta en välsignelse för individer? Franciskus godkänner världens "första homosexuella bröllop"

Den 21 februari utförde pastor Francisco Gordalina en [pseudo]välsignelse över den uruguayanske TV-programledaren Carlos Perciavalle och hans homosexuella konkubin Jimmy Castilhos, 47, båda rika. Två …Mer
Den 21 februari utförde pastor Francisco Gordalina en [pseudo]välsignelse över den uruguayanske TV-programledaren Carlos Perciavalle och hans homosexuella konkubin Jimmy Castilhos, 47, båda rika.
Två dagar tidigare hade paret registrerat en "civil union".
En fest efter [pseudo]välsignelsen besöktes av 400 medbrottslingar. Det hela publicerades som "det första religiösa homosexuella [pseudo]bröllopet i världen".
Prästen ljög för de två homosexuella och sa till dem: "Gud är med er och vi vet mycket väl att ni också är med Gud, eftersom vi har talat intimt med vår biskop och vi har sett er tro".
Under ceremonin lade Gordalina sin hand på Perciavalles huvud och sade hädiskt: "Carlos, må Gud bevara dig och välsigna dig, vägleda dig på fredens och kärlekens väg och hjälpa dig att växa i hängivenhet till dina bröder och i den kärlek du måste ge dem, i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn. Amen".
Sedan lade han sin hand på Castilhos huvud och sade samma sak.
Den [pseudo-] välsignelsen …Mer
sv.news
4

"Gamla katolska kyrkan": Kardinal Schönborn ber om ursäkt

Kardinal Christoph Schönborn i Wien, Österrike, bad den 26 februari om ursäkt till en schismatisk grupp som kallas "gamla katoliker". Anledningen till detta: Den 19 februari sade han till tidningen …Mer
Kardinal Christoph Schönborn i Wien, Österrike, bad den 26 februari om ursäkt till en schismatisk grupp som kallas "gamla katoliker".
Anledningen till detta: Den 19 februari sade han till tidningen Communio att han inte önskade den "katolska" kyrkan i Tyskland "den gamla katolska kyrkans öde", [dvs. att den skulle bli en liten, obetydlig sekt som samlar kanske 5.000 personer i Österrike].
Österrikes "gammalkatoliker" gick i taket, skrev ett brev till Schönborn, krävde ett "brådskande klargörande" och ställde den retoriska frågan till prelaten: "Vilket specifikt öde har ni i åtanke här?"
"Jag vill be om ursäkt för ett missförstånd som jag har orsakat genom ett ogenomtänkt ordval", skrev kardinal Schönborn i ett brev till den "gammalkatolska" lekmannabiskopinnan Maria Kubin, en avfälling, mamma, mormor och psykoterapeut.
Han önskade inte de tyska stiften en schism, vilket alltid är ett sår, förklarade Schönborn: "Jag menade det inte som en nedvärdering eller kritik av den gamla katolska …Mer
sv.news
5

Madrid: Homosexuell [pseudo] vigsel i kapell från 1400-talet

I lördags iscensatte två män klädda i bröllopskläder en [pseudo]vigsel i Madrids gotiska Holy Trinity Chapel från 1400-talet (video nedan). Kapellet ägs och drivs av staten. Redemptoristfadern Damian …Mer
I lördags iscensatte två män klädda i bröllopskläder en [pseudo]vigsel i Madrids gotiska Holy Trinity Chapel från 1400-talet (video nedan).
Kapellet ägs och drivs av staten. Redemptoristfadern Damian Maria Montes CSsR, en homosexuell aktivist, deltog i cirkusen men gömde sig klädd i lekmannakläder.
Ärkestiftet i Madrid fördömde i ett uttalande till InfoVaticana.com "användningen av alla religiösa utrymmen för olämpliga och kommersiella ändamål".
Pastor Juan Manuel Góngora, en präst från Almeria, delade en video av styggelsen på sociala medier och förklarade att "en akt av sodomitisk upphöjelse ägde rum i kapellet". Han varnar katoliker som är inbjudna till sådan respektlöshet: "Bli inte medskyldiga till en dödssynd."
AI-översättning
sv.news
7

Påven Franciskus Disney+ kängurudomstol: "Jag är ansvarig för helvete!"

Franciskus kontroversiella rättegång mot José María Martínez Sanz, professor i Gaztelueta och medlem i Opus Dei, har fått en ny episod. Domaren, Monsignore José Antonio Satué, biskop av Teruel och …Mer
Franciskus kontroversiella rättegång mot José María Martínez Sanz, professor i Gaztelueta och medlem i Opus Dei, har fått en ny episod.
Domaren, Monsignore José Antonio Satué, biskop av Teruel och Albarracín, Spanien, hörde vittnesmålen från de vittnen som föreslagits av Martínez försvar.
Vittnena var Imanol Goyarrola, som var biträdande rektor och rektor för Gaztelueta-skolan under dessa år; Iñaki Cires, som var rektor för Gaztelueta när anklagaren först talade på skolan 2011; Imanol Tazón, en inspektör vid den baskiska regeringens utbildningsdepartement, som vittnade i civilmålet; och Mme María José Martínez Arévalo, en psykiatriker med praktik i Pamplona, som vid den tiden vittnade i Bizkaia provinsialdomstol.
Martínez anklagades falskeligen för "homosexuella övergrepp" av en viss Juan Cuatrecasas. Fallet avgjordes till Martínez fördel av kongregationen för trosläran.
Men under bästa sändningstid på oligarkernas kanal Disney+ (sic), motsade Franciskus offentligt och utan nya …Mer
sv.news
3

En homosexuell konkubin utpressar sin pojkvän, en präst

Den 20 februari begärde åklagarmyndigheten i Asturien, territoriella sektionen i Avilés, Spanien, ett fängelsestraff på 1 år och 6 månader för en homosexuell person som anklagas för att ha utpressat …Mer
Den 20 februari begärde åklagarmyndigheten i Asturien, territoriella sektionen i Avilés, Spanien, ett fängelsestraff på 1 år och 6 månader för en homosexuell person som anklagas för att ha utpressat pengar från en homosexuell präst.
Mellan september 2016 och mars 2017 krävde den åtalade prästen på pengar vid 26 tillfällen och hotade både att döda honom och att publicera bilder som visade hur de två ägnade sig åt homosexuell synd. På detta sätt fick han 92 800 euro.
Åklagarmyndigheten anser att omständigheterna utgör utpressning enligt artikel 245 i den spanska strafflagen och har begärt att den tilltalade ska betala 92 800 euro till brottsoffret, plus lagstadgad ränta.
Bild: Juzgados Avilés © infovaticana.com, AI-översättning
Spela kraftspel Bild: © gloria.tv, CC BY-ND, AI-översättningMer
Spela kraftspel
Bild: © gloria.tv, CC BY-ND, AI-översättning
sv.news
6

Vänsterorienterad ultramontanism: Biskopar som kritiserar Franciskus har "fel"

Biskopar och kardinaler som offentligt kritiserar Franciskus har "fel", enligt ärkebiskop Bruno Forte av Chieti-Vasto, Italien. I ett tal till den antikatolska ReligionDigital.org (21 februari), som …Mer
Biskopar och kardinaler som offentligt kritiserar Franciskus har "fel", enligt ärkebiskop Bruno Forte av Chieti-Vasto, Italien.
I ett tal till den antikatolska ReligionDigital.org (21 februari), som har varit mycket kritisk mot påvarna, förutom Franciskus, motiverar Forte sin åsikt med skäl som bygger på auktoritärism, inte på en djupgående analys av den katolska tron och moralen:
1. Påven är Petrus efterträdare, till vilken Kristus anförtrodde rikets nycklar.
2. Biskopen av Rom har en övergripande vision av kyrkan och världen som ingen enskild biskop har på samma sätt.
3. Att bryta kyrkans enhet skadar alla, och enskilda personers ledande roll uttrycker inte kraften och skönheten i kommunionen, som kommer från ovan och är en ikon för Treenigheten.
Innan Franciskus kom till makten skulle Forte aldrig ha proklamerat sådana ultramontana slogans. Men Franciskus kommer utan tvekan att smickras av dem och kommer, om Gud vill, snart att befordra Forte från Chieti till bättre stränder.
Bild: …Mer
sv.news
20

Berlin: Senaten vill ha sexrum för barn på daghem

Enligt ett utkast till ett nytt "utbildningsprogram" som för närvarande diskuteras av den degenererade senaten för utbildning, ungdom och familjefrågor i Berlin, ska barn mellan tre och sex år kunna …Mer
Enligt ett utkast till ett nytt "utbildningsprogram" som för närvarande diskuteras av den degenererade senaten för utbildning, ungdom och familjefrågor i Berlin, ska barn mellan tre och sex år kunna uppleva "lustkänslor" (sic).
För detta ändamål ska platser inrättas som beskrivs som "individuella upplevelserum".
"Barn upptäcker sina egna könsorgan, utforskar dem intensivt och vill dela dessa upplevelser med andra barn", fantiserar den perverterade senaten.
Ideologin om "könsidentitet" skall också påtvingas barnen.
AI-översättning
no.news
3

Biskopen tillater messe, men er glad for at ingen ønsker å feire den

Erkebiskop Gianpiero Palmieri, biskop av Ascoli Piceno i Italia, har gitt tillatelse til å fortsette den månedlige messen i San Cristoforo, i sentrum av Ascoli, for "Coetus Fidelium Beato Marco da …Mer
Erkebiskop Gianpiero Palmieri, biskop av Ascoli Piceno i Italia, har gitt tillatelse til å fortsette den månedlige messen i San Cristoforo, i sentrum av Ascoli, for "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo".
Denne messen har blitt holdt i Ascoli siden 2019. Først ble den feiret av en lokal prest. Da han sa opp, var det ikke mulig å finne en annen lokal prest, så pater Giorgio Lenzi reiser fra Roma (575 km) for å feire messen.
Monsignore Palmieri sa til CronachePicene.it (20. februar) at han deler begrunnelsen til sine prester som nekter å feire messen, fordi han mener at den [mislykkede] Novus Ordo "har gjort ritualet svært rikt på bønner og hellige tekster".
Ifølge ham er kirkens tilbakeholdenhet med messen knyttet til risikoen for at Det annet Vatikankonsil "ikke blir anerkjent".
Palmieri påberoper seg en "farlig splittelse" fremmet av biskop (sic) Marcel François (sic) Lefebvre, som om Pius X var skyld i kirkens enorme problemer.
Han hevder at Paul VI gjorde en "formidabel jobb" …Mer
sv.news
16

Förevändning: En konservativ polsk ärkebiskop avgår

Den 24 februari accepterade Franciskus att ärkebiskop Andrzej Dzięga, 71, från Szczecin-Cammin i nordvästra Polen avgick efter en mediehysteri kring ett fall av påstådda övergrepp mot homosexuella. …Mer
Den 24 februari accepterade Franciskus att ärkebiskop Andrzej Dzięga, 71, från Szczecin-Cammin i nordvästra Polen avgick efter en mediehysteri kring ett fall av påstådda övergrepp mot homosexuella.
Vatikanens presstjänst gav ingen anledning till den tidiga avgången.
Fallet går tillbaka till 1990-talet och involverar pastor Andrzej Dymer, som anklagas för att ha förgripit sig på fyra pojkar på ett barnhem. Enligt anklagelsen hade kyrkan varit medveten om anklagelserna sedan 1995 men inte vidtagit några åtgärder. Den anklagade dog av cancer i början av 2021.
År 2008 dömdes Dymer av en kyrklig tribunal för homosexuella övergrepp mot minderåriga. Han överklagade, men fallet hann inte avgöras före hans död.
Monsignore Dzięga är en av de bättre biskoparna i Polen. Under Covid-hysterin uppmuntrade han de troende att ta emot nattvarden på tungan och att fortsätta använda vigvatten.
Bild: Andrzej Dzięga © wikicommons, CC BY-SA, AI-översättning
sv.news
12

Andligt och finansiellt: Franciskus, konkursens påve

Vatikanen har allvarliga ekonomiska problem, skriver PillarCatholic.com (15 februari). - Donationerna är fortsatt låga [eftersom katolikerna inte vill betala för Franciskus förstörelse av kyrkan]. - …Mer
Vatikanen har allvarliga ekonomiska problem, skriver PillarCatholic.com (15 februari).
- Donationerna är fortsatt låga [eftersom katolikerna inte vill betala för Franciskus förstörelse av kyrkan].
- Vatikanen fortsätter att arbeta med ett skenande budgetunderskott.
- Vissa avdelningar i Franciskus kuria är på en budgetmässig "svältdiet", andra är jämförelsevis välfinansierade
- Dikasteriet för kommunikation kostar nästan lika mycket som ett världsomspännande nätverk av nuntiaturer: 38 miljoner euro.
- Vatikanens nätverk av ambassader är budgeterat till 41 miljoner.
- Hela dikasteriet för evangelisering får 21 miljoner.
- Dikasteriet för trosläran får 2 miljoner euro. - Heliga stolen har ett strukturellt budgetunderskott på "mellan 50 och 60 miljoner euro per år". - Endast cirka en femtedel av Vatikanens fastigheter är tillgängliga för att generera intäkter. - Franciskus vilja att kardinaler och andra präster ska börja betala fullt marknadspris för sina lägenheter i Vatikanen har bara …Mer
sv.news
4

Den polska regimen upprepar barnamordet i Betlehem

Den 22 februari antog underhuset i det polska parlamentet med 224 röster mot 196 en lag som tillåter receptfri tillgång till "dagen-efter-pillret" från 15 års ålder. Texten måste nu debatteras i senaten …Mer
Den 22 februari antog underhuset i det polska parlamentet med 224 röster mot 196 en lag som tillåter receptfri tillgång till "dagen-efter-pillret" från 15 års ålder.
Texten måste nu debatteras i senaten innan den promulgeras av republikens president. Presidentens ställningstagande är fortfarande osäkert, eftersom hans rådgivare har uttryckt reservationer om åldern för tillgång till pillret.
Nyligen lades ett lagförslag fram om att tillåta abort upp till 12 veckor.
Polen hör till de länder i världen som har lägst föd elsetal.
Bild: © Robin Marty, CC BY, AI-översättning
sv.news
14

Sjuk igen

På grund av ett "milt fall" av influensa har Franciskus som en försiktighetsåtgärd ställt in de audienser som planerats för idag, lördagen den 24 februari. Detta meddelades av Heliga stolens presstjänst. …Mer
På grund av ett "milt fall" av influensa har Franciskus som en försiktighetsåtgärd ställt in de audienser som planerats för idag, lördagen den 24 februari.
Detta meddelades av Heliga stolens presstjänst.
Bild: © Mazur CC BY-NC-ND, AI-översättning
sv.news
4

Tyska biskopar inför en chefsdeolog för homosexuella synder och ett "enklare" liturgiskt språk

De tyska biskoparna har utsett en representant för "homosexuell själavård", ett ämbete som ingen behöver. Samtidigt flyr normala troende i stora skaror och ingen bryr sig. Biskop Georg Bätzing meddelade …Mer
De tyska biskoparna har utsett en representant för "homosexuell själavård", ett ämbete som ingen behöver.
Samtidigt flyr normala troende i stora skaror och ingen bryr sig.
Biskop Georg Bätzing meddelade den 22 februari att Ludger Schepers, en homosexaktivist och hjälpbiskop i Essen, kommer att ta på sig rollen, vars huvudsakliga uppgift är att behaga de mäktiga cheferna för den homosexuella propagandaregimen.
Propagandister för homosexuella synder ("Queer Pastoral Care") finns redan i enskilda stift. Nu höjs denna cirkus till biskopskonferensens nivå.
Biskoparna godkände också en eukaristisk bön på "enklare språk" för imaginära "personer med funktionshinder". Återigen finns det inget objektivt behov av detta, men det främjar ideologin att liturgiska texter kan ändras efter biskopars och prästers godtycke, vilket redan är regel, inte undantag i Tyskland, med eller utan "godkända" eukaristiska böner.
Den förenklade eukaristiska bönen lyder: "Med Jesus ber vi dig: Sänd den Helige Ande. Gör …Mer
da.news
1

Spanien: Sognepræst bruger vandpistol

Sognepræsten i María Auxiliadora i Algeciras i det sydlige Spanien, salesianerpater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, opfandt en særlig spøg i begyndelsen af fastetiden. Ved afslutningen af en …Mer
Sognepræsten i María Auxiliadora i Algeciras i det sydlige Spanien, salesianerpater Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, opfandt en særlig spøg i begyndelsen af fastetiden.
Ved afslutningen af en eukaristi, der angiveligt var dedikeret til "dåbens fornyelse", fortalte han de tilstedeværende, herunder mange børn, at det hellige vand ikke havde været nok for dem.
Så han tog en stor vandpistol frem og sprøjtede på de troende: "Børnene var så glade, at de hoppede op og ned i midtergangen for at modtage vandet," skrev DiarioArea.com (25. februar).
Ifølge avisen "overraskede" denne gestus dem, der deltog i ceremonien. Overraskelsen blev fanget på mobiltelefoner og uploadet til sociale netværk.
DiarioArea.com mener, at dette var en "innovativ" måde at nå ud til børn på for at vise, at religion og sjov kan gå hånd i hånd. Mere realistisk var det dog, at fader Cánovas' idé lærte børnene, at hans "religion" ikke skulle tages alvorligt.
AI-oversættelse