hu.news
2686

Német egyházmegye: A feszületre kitett állati tetem "művészet"

Christoph Simonsen atya, a Mönchengladbach városi templom rektora, irodájában van egy "feszület", ahol Krisztus testét lecserélték egy állati tetemre. Ez a kifigurázás látható a városi templomból …More
Christoph Simonsen atya, a Mönchengladbach városi templom rektora, irodájában van egy "feszület", ahol Krisztus testét lecserélték egy állati tetemre.
Ez a kifigurázás látható a városi templomból egy üvegajtón keresztül. A halott állatnak vannak végtagjai, de nincs feje. Az aacheni püspök, Helmut Dieser egyetért ezzel.
A Kath.net szerint több pap és maga Dieser is, aki élvezi a kocsma liturgiákat, meg lett kérdezve az üggyel kapcsolatban.
Egy zavart alkalmazott azt válaszolta, hogy ez a művészet "megzavarja a fix nézőpontot", ez a tiszteletlen hasonlat pedig "nem tiszteletlen".
A levél leírta, hogy Dieser felhívta az Egyházi Művészetek Bizottságát, hogy "megértesse" velük, hogy a mű "a hittel kapcsolatos nézőpontokkal való szakítása" miatt művészet. Egy személyes párbeszédet kérő kritikust azonban nem fogadtak.
#newsGrcyhdyygn
Kisuff
Gyalázat. Micsoda állapot: a nyáj főpásztoraiból lettek a legvadabb farkasok. Egyházunk legfőbb vezetői verik szét azt.
Crenci Emilia
És ez még csak a kezdet, sajnos.
Egyébbként mélyk tudatos pap vagy püspök követne el ilyet ?!
Egyik sem. Csak azok akik vakok az Igazságra, vagy azok akik szándékosan támadják Szent Istenünket.
Attól, hogy az Úr hallgat nem azt jelenti, hogy nem látt vagy, hogy nem hall, hanem azt, hogy majd megfizetnek az ilyenek előbb vagy útóbb.