Clicks188
hr.news

Haiti: Suzavac za vrijeme mise?

Port-au-Prince "misa za slobodu Haitija" na kojoj je sudjelovalo 11 biskupa, "završila je u četvrtak u suzavcu, pucnjavi i kaosu", tvrdi MiamiHerald.com (15. travnja).

Oligarhijski list pogrešno je shvatio većinu činjenica. Naziv euharistije bio je "Messe pour la liberation d'Haiti" (Messe za oslobođenje Haitija).

Nije samo završio kaosom, već je započeo kao kaotični politički skup s ljudima koji su mahnito vikali u crkvi Saint-Pierre u Pétion-Villeu, "dojadilo nam je!" držeći političke transparente. Kad je započela uvodna himna, nitko nije obraćao pažnju.

Euharistija je organizirana kao odgovor, četiri dana nakon što su pet svećenika, dvije časne sestre i tri rođaka svećenika oteta radi otkupnine.

MiamiHerald.com tvrdi da je policija, nakon što je dvosatna usluga [u stvarnosti: 1:40] završila, ispalila suzavac i ljudi su umalo pomrli od gušenja.

Prema lefacteurhaiti.com (15. travnja), policija je suzavcem rastjerala skupinu demonstranata koji su nakon Euharistije zapalili državni automobil u blizini crkve Saint-Pierre.

#newsWbfyozwlwo