Clicks372
hu.news

Sarah bíboros: A püspökök iránti engedelem azt jelenti, hogy nem lehet hibázni

"Nagy szükség" van arra, hogy a hívek visszatérjenek misére - mondta Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa szeptember 12-én a püspöki konferenciák elnökeinek írt levelében.

Sarah a sürgetéshez hozzáteszi a következőt is: "amint a körülmények engedik", ahol a "körülmények" az egyházellenes politikát takarják.

A bíboros azt a közhelyet ismételgeti, miszerint az internetes mise nem cseréli le az igazi misét. A püspökök "felelősségtudatáról" fecseg, akik "együttműködtek" a (keresztényellenes) polgári hatóságokkal "addig a pontig, hogy felfüggesztették a hívek részvételét az eucharisztián egy hosszú időre" - írja Sarah.

"A püspökök iránti engedelem a legjobb módja annak, hogy ne hibázzunk. Engedelmesség az egyház normái és a püspökök felé".

Egy hosszú fejezetben Sarah a nyelvre áldozást védi, mondván, hogy a híveknek joguk van "Krisztus testéhez és korlátozás nélkül imádni az Urat, mivel ez a higiéniai irányelvek felett áll, melyeket a hatóságok vagy püspökök adnak meg".

Sarah csak a gondok után kéri azt a püspököktől, hogy "határozottan lépjenek" fel annak érdekében, hogy a hatóságok ne csökkentsék le a szentmisét egy "gyülekezésre" és ne hasonlítsák a szabadidős tevékenységekhez.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsEunnsbwvak