Clicks25
sl.news

Nehajte razmišljati! Duhovnik preganjan zaradi svoje kritike

Oče Paulo Antônio Mueller iz brazilskega mesta Tapurah je v homiliji 13. junija kritiziral homoseksualnega novinarja izjemno priljubljenega televizijskega kanala Globo, ki ne prenaša drugače mislečih.

Le dan po homoseksualističnem "dnevu zaljubljencev" v Braziliji je Mueller stvari postavil v perspektivo z besedami, da "zmenki niso takšni, kot jih je pokazal Globo ta teden: dva viada (v portugalnšini oznaka za "pedre"), žal, dva "prijatelja". Poročevalec, ki ima "prijatelja" po imenu Felipe, je dejal: "Pripravi kosilo, prihajam domov. Pogrešam te, Felipe." "Smešno" je komentiral Mueller.

Omenil je na Knjigo Geneze, ki prikazuje, kako je Bog "ustvaril moškega in žensko", s čimer je postavil temelj za zakon. Mueller je priznal, da "lahko drugi zvezo dveh "pedrov" in dveh lezbijk imenujejo tako, kot hočejo, ne pa tudi zakonske zveze", in dodal še, da pri tem ne gre za "pomanjkanje spoštovanja do Boga, marveč za svetoskrunstvo, to je bogokletstvo", saj je "zakon je nekaj lepega in dostojanstvenega."

Videoposnetek homilije je postal precej popularen, zato državno tožilstvo Mato Grosso to kritiko preiskuje kot "sovražni govor" v imenu oligarhov.
Vrhovno sodišče Brazilije je pred kratkim odločilo, da je treba kritiziranje homoseksualnih primerov obravnavati kot dejanja "rasizma", ki jih Brazilija obravnava kot "zločine".

#newsXwjmliywul