Clicks21
sl.news

Zelenjava: novi irski škof poziva k "duhovnicam"

Oče Gerard Nash, star 62 let, ki ga je Frančišek 11. junija imenoval za škofa v Fernsu na Irskem, je "naklonjen" [neveljavno posvečenim] duhovnicam.

Škof iz Fernsa prebiva v Wexfordu, njegova katedrala pa je v Enniscorthyju. Nash je za ClareChampion.ie (19. junija) povedal, da si "večina" irskih škofov prizadeva, da bi ministrstvo postalo "vključujoče, kot bi le to moralo [ne] biti".

Nash meni, da je "ideja", da je cerkvena služba in upravljanje povsem moška - kot je dejansko želel Kristus - "popolnoma napačna". Obljubil je, da se bo "zavzemal za spremembe" [na slabše] in to imenuje "pomikanje naprej", medtem ko gre v resnici za vrnitev k poganskemu duhovništvu, ki je ločeno od Kristusove resnične osebe. V zadnjih treh letih Nash usposablja ljudi za poučevanje katekizma in drugih pastoralnih ministrstev, med poučevanimi pa je večina žensk.

Odhajajoči škof Fernsa je toplo pozdravil Nashovo imenovanje. Višji dublinski duhovnik je na internetu o Nashovi nominaciji zapisal: "Še ena povprečnost. Še ena zelenjava v škofovskem loncu." Frančišek s takšnimi imenovanji prispeva k zatonu Cerkve še za kakšno desetletje in več.

#newsGytarcoexd