Clicks333
hu.news
1

Ferenc pápa "neurotikus szorongástól" szenved

Ferenc pápa nem tér vissza Argentínába - mondta Nelson Castro argentin újságírónak 2019 februárjában. Ezt csak most tették közzé egy könyvben, és a LaNacion.com.ar oldalon (február 27).

Azt tervezi, hogy Rómában hal meg, "pápaként, akár hivatalban, akár emeritusként". Ferenc pápa beszélt pszichiátriai kezeléséről egy "nagyszerű pszichiáter nővel" hetente egyszer, fél éven át.

Soha nem esett át pszichoanalízisen, de beszélt vele a nagy kockázatokról, amelyeket állítólag vállalt az emberek szökésének elősegítésében az argentin katonai kormány alatt. A jezsuita helynökként állítólag lepedő alá rejtett embereit csempészte be katonai bázisokon keresztül.

Ferenc pápa elismeri, hogy "neurotikus szorongásban" szenved, de megtanulta legyőzni azt Bach hallgatásával és matétea kortyolgatásával. A neurotikus szorongás az öntudaton belüli tudattalan konfliktusokból származik, és negatív hatással van az egyének azon képességeire, hogy megbirkózzanak az érzelmek változásával.

Azt is elárulja, hogy érsekként töltött ideje alatt szenvedett egyfajta pre-szívinfarktus problémát is, amely megoldódott.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsRoppekpwdj

francesco69
Ez sajnálatos, hogy ilyen szorongások gyötrik, de ezt tudta, tudták a megválasztás előtt is, nem kellett volna meg a jelölést sem elfogadni a konklávéban.