hu.news
1372

Első képek: "Szent Ferenc" díjat ad át Buenos Aires-i Ferencnek

Légifelvétel készült a hatalmas "Ábrahámi Család Házáról", az Abu-Dzabiban található Saadiyat-szigeten található, több vallást is magában foglaló imahelyről. A helyi rezsim szerint a projekt "…More
Légifelvétel készült a hatalmas "Ábrahámi Család Házáról", az Abu-Dzabiban található Saadiyat-szigeten található, több vallást is magában foglaló imahelyről.
A helyi rezsim szerint a projekt "hidat épít az emberi civilizációk és a mennyei üzenetek (többes szám!) között", és Ferenc pápa (eretnek) Abu-Dzabi dokumentumának fizikai megnyilvánulása.
A három imaház nevét is nyilvánosságra hozták: Imam Al Tayeb mecset, Szent Ferenc templom és Mózes ben Maimon zsinagóga.
A rezsim kifejtette, hogy ez a névadás a 75 éves Al Tayyeb nagy imám, Ferenc pápa (nem Assisi Ferenc) és Maimonidész (+1204) spanyol származású rabbi munkásságát ismeri el (TheNationalNews.com, június 15).
A jövőre megnyíló projektet a ghánai-brit építész, David Adjaye tervezte, aki az oligarchák 2021-es Világgazdasági Fórumán elmondta, hogy a projektje eltalálja ennek az ábrahámi hitnek a szentháromságát.
A projektet a helyi diktátor, Mohamed bin Zayed sejk szponzorálja, és csak egy a sok megaépítés közül Abu-Dzabiban. Ezek …More
Mennyország, Mennyország
Emmerich Anna Katalin: "Építenek egy hatalmas, különös, extravagáns templomot" “Amikor az Emberfia eljön, vajon talál-e még hitet a földön?” (Lk 18,8)