hu.news
1562

Ferenc pápa újabb eretnek érseket fog bíborossá szentelni

Ferenc pápa augusztus 8-án Marseille segédpüspökét, a 60 éves Jean-Marc Aveline püspököt nevezte ki a francia Marseille érsekévé.

A francia Yves Daoudal újságíró szerint Aveline "ismerten eretnek".

Aveline alapította Marseille városában a Vallástudomány és Teológia Intézményét, ami egy szinten kezeli az iszlám és a keresztény vallást.

A jelenlegi fő intézményi ideologista Christian Salenson atya. A “Christian de Chergé, une théologie de l’Espérance” (Christian de Chergé, A remény teológiája) c. könyvében azt állítja, hogy Jézus megváltó szerepe jelen van az iszlámban is.

Ezért a keresztények nem állíthatják azt, hogy mindent tudnak Krisztusról, és el kell fogadniuk az "iszlám Krisztusát" is.

Amint úgy tartják, hogy az iszlám is Istentől származik, a keresztényeknek az iszlám vallást is a "spirituális élmények" közé kell tenni, mivel a kereszténység és az iszlám megmagyarázzák egymást.

Salenson sértő könyvének előszavát Aveline érsek írta.

#newsQaegftzcdt
Gratia copiosa
A biborost nem szentelik, sot a papat sem. Nezxen utana, vagy hagyja abba az egeszet abba es a szabadkomuvez paholyaban, vagy a protextans gyulekezeteben, netan a mecseteben hulyitse az embereket. Azok megerdemlik magat.