Clicks338
hu.news

Meghalt 92 évesen a zárkába vonult, tízgyermekes apáca

A 92 éves Mária József Szentháromság karmelita apácája, akit a világ Ann Russell Miller néven ismert meg, június 6-án halt meg az Illinois állambeli Des Planes-ben, a sarutlan karmelita apácáknál, ahol az elmúlt három évtizedet csendben, magányban és szegénységben élte le.

Előtte gazdag San Franciscó-i társasági hölgy volt, aki pazar partikat rendezett, bérletei voltak az operába, és tíz gyermek édesanyja volt, akiket egy kilenc hálószobás, a San Franciscó-i öbölre néző kúriában nevelt.

A kilencedik gyermek Mark a Twitter.com-on tette közzé hihetetlen történetét. Édesanyja 1928-ban született, és 20 évesen ment férjhez, bár korábban apáca akart lenni. 27 éves korára már öt gyermeke volt, amit ő "tervezett szülőségnek" nevezett.

Fia szerint millió és egy barátja volt, dohányzott, ivott, kártyázott, nyíltvízi búvár volt, gyors és vakmerő sofőr, és 22 különböző testület tagja volt. "Egy napon leszokott a dohányzásról, az alkoholról és a koffeinről, és valahogy sikerült elérnie, hogy emiatt ne kövessen el gyilkosságot" - emlékszik vissza a fia.

1984-ben férje, Richard rákban meghalt. A Pacific Gas and Electric (2020: ~24 000 alkalmazott) alelnöke volt. Öt évvel később, a 61. születésnapján 800 vendég részvételével búcsúpartit rendezett a San Franciscó-i Hilton Hotelben, drága tengeri herkentyűkkel és élő zenekarral.

Vendégeinek elmondta, hogy élete első 30 évét magának, a második 30-at a gyermekeinek szentelte, és hogy élete utolsó harmadát Istennek fogja szentelni. Másnap Chicagóba repült, hogy belépjen az apácákhoz.

Ezt követően Mark 33 év alatt csak kétszer látta őt - a kolostor fémrácsai mögött. Elismeri, hogy "bonyolult" kapcsolatuk volt, és nem gyászol. Hozzátette azonban: "Remélem, üdvözölni fogja apát a nevemben". M. Joseph apácának 28 unokája volt, akik közül néhányat soha nem is látott. Tizenkét dédunokája közül egyet sem tartott a kezében.

#newsAenbhhpwfz