hr.news
242

Franjo propovijeda religiju bez Krista

Franjin videozapis iz siječnja 2021. godine, objavljen 5. siječnja, naslovljen je "U službi ljudskog bratstva" - dok su katolici u službi Krista. Dok Franjo inzistira na tome da kršćani trebaju moliti …More
Franjin videozapis iz siječnja 2021. godine, objavljen 5. siječnja, naslovljen je "U službi ljudskog bratstva" - dok su katolici u službi Krista.
Dok Franjo inzistira na tome da kršćani trebaju moliti s onima koji se mole prema "drugim" kulturama, "drugim" tradicijama i "drugim" vjerovanjima, videozapis prikazuje sjedeću katoličku ženu koja izgovara krunicu, muslimansku djevojku koja se klanja na sagu za molitvu i Židova koji se moli iz knjige. Ogromne skupine poput hindusa i budista se ignoriraju.
Upotreba riječi "drugi" sugerira da su različite religije međusobno zamjenjive i da istina u religiji nije bitna. Franjo tvrdi da nas "bratstvo" navodi da se otvorimo "Ocu svih", dok je u stvarnosti Bog samo Otac svog "jedinorođenog" sina i onih koji su putem Crkve ugrađeni u Sina.
Sladunjavi videozapis zatim prikazuje trojicu vjernika kako se druže pomoću mobilnih telefona i zajedno rade u pučkoj kuhinji, očigledno noseći obvezne maske protiv Covida-19.
Istodobno, Franjo moralizira da se …More