ro.news
37

Senzație: un episcop ține liturghia în afara unei clinici pentru întreruperi de sarcini

Episcopul auxiliar Joseph Lawrence Coffey de la Ordinariatul Militar SUA a ținut Liturghia în dimineața zilei de 10 octombrie în parcarea centrului comercial Wildwood, lângă Centrul Medical Wildwood din fața abatorului pentru bebeluși al lui LeRoy Carhart.

Au fost prezenți peste patruzeci de persoane. Părintele Stephen Imbarrato a concelebrat cel care a fost arestat anterior în Red Rose Rescues.

Liturghia a fost organizată pe partea unei camionete, astfel încât episcopul să se confrunte cu clinica de avort. Predica a fost excelentă. Coffey a predicat despre avort ca fiind o „problemă pentru totdeauna”, care este menționată chiar în Didaché (secolul al II-lea).

A menționat că a cunoscut în viața sa doi atei pro-viață. Unul a murit ateu. Celălalt a fost Bernard Nathanson care a devenit catolic.

După Liturghie, a avut loc o procesiune euharistică prin cartierul din spatele complexului și până la strada principală, aglomerată din fața complexului de birouri.

Ulterior, grupul s-a rugat la un rozariu pe stradă, în plină vedere a pietonilor și a șoferilor.

Coffey a mai spus că la scrutinul anonim al episcopilor SUA de anul trecut, el a fost unul dintre episcopii care a afirmat că problema pro-viață este problema preeminentă pentru catolici.

#newsNwbrfllvcp