ro.news
ro.news
10

Papa Francisc: Teoria de gen este o "ideologie urâtă a timpului nostru""

Francisc le-a spus participanților la conferința "Imaginea bărbat-femeie a lui Dumnezeu. Pentru o antropologie a vocațiilor" (1 martie) că "ideologia de gen" șterge diferențele dintre bărbați și femei …More
Francisc le-a spus participanților la conferința "Imaginea bărbat-femeie a lui Dumnezeu. Pentru o antropologie a vocațiilor" (1 martie) că "ideologia de gen" șterge diferențele dintre bărbați și femei și, astfel, șterge umanitatea.
"Cel mai urât pericol de astăzi este ideologia de gen, care șterge diferențele", a pontificat el.
Francisc a cerut încă o dată să i se citească discursul "ca să nu obosesc atât de mult", pentru că încă mai avea o presupusă "răceală".
În afară de cuvintele sale ipocrite, Francisc este un susținător puternic al ideologiei de gen și se întâlnește în mod regulat și foarte public cu travestiți de sex masculin, afirmându-i în stilul lor de viață păcătos și ajutându-i să propage ideologia de gen.
Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, Traducere AI
ro.news
10

FSSP a emis un comunicat de presă cu privire la audiența cu Francisc

Fraternitatea preoțească Sfântul Petru (FSSP) a emis un comunicat de presă cu privire la audiența privată de ieri cu Francisc. - Francisc l-a primit pe superiorul general, părintele Andrzej Komorowski …More
Fraternitatea preoțească Sfântul Petru (FSSP) a emis un comunicat de presă cu privire la audiența privată de ieri cu Francisc.
- Francisc l-a primit pe superiorul general, părintele Andrzej Komorowski, la cererea acestuia din urmă.
- Komorowski a fost însoțit de părintele Benoît Paul-Joseph, superiorul districtului francez, și de părintele Vincent Ribeton, rectorul Seminarului Sfântul Petru din Wigratzbad.
- Întâlnirea nu a fost practic despre nimic, exprimându-și "profunda recunoștință" pentru Decretul din 11 februarie 2022, care a confirmat utilizarea cărților liturgice din 1962, și împărtășind dificultățile întâmpinate în aplicarea lor.
- Francisc a fost "foarte înțelegător".
- A invitat Fraternitatea Sfântul Petru, într-un limbaj de partid perfect, "să continue să construiască comuniunea eclezială tot mai deplin prin carisma sa proprie".
Traducere AI
ro.news
10

Monseniorul Strickland către Francis: "Nu-i lăsați pe homosexuali să rătăcească în păcat"

Episcopul mărturisitor Joseph Strickland a scris o scrisoare pe 29 februarie către toți episcopii, "inclusiv către Papa Francisc, Episcopul Romei", îndemnându-i să se întoarcă la Hristos. "Fraților, …More
Episcopul mărturisitor Joseph Strickland a scris o scrisoare pe 29 februarie către toți episcopii, "inclusiv către Papa Francisc, Episcopul Romei", îndemnându-i să se întoarcă la Hristos.
"Fraților, să fim puternici și clari în toate învățăturile credinței noastre catolice".
Monseniorul Strickland proclamă adevărul că Dumnezeu ne-a creat bărbat și femeie și că mariajul este o legătură sacră între un bărbat și o femeie, angajată pe viață și deschisă pentru copii.
"Să ne angajăm să nu-i lăsăm niciodată pe cei prinși în păcate sexuale de orice fel să rătăcească în întunericul unui stil de viață păcătos".
"Să fim Biserica care îi primește pe toți, dar nu îi abandonează pe niciunul în fața păcatului și a căilor întunecate ale lumii".
Episcopul recunoaște că "ne aflăm în pragul unei devastări cum nu a mai văzut lumea".
El își deschide ochii asupra forțelor malefice care pretind că oferă o nouă cale pentru umanitate, care caută să îl detroneze pe Dumnezeu și să instaleze un stat global în …More
ro.news
6

Sierra Leone: Sacramentul penitenței "este pe moarte"

Arhiepiscopul Edward Tamba Charles din Freetown, Sierra Leone, este îngrijorat de confesionale goale. În mesajul său pentru Postul Mare, prelatul african remarcă "o foarte îngrijorătoare lipsă de …More
Arhiepiscopul Edward Tamba Charles din Freetown, Sierra Leone, este îngrijorat de confesionale goale.
În mesajul său pentru Postul Mare, prelatul african remarcă "o foarte îngrijorătoare lipsă de interes pentru acest sacrament special în această dieceză".
"Am nopți nedormite din cauza acestei situații pastorale foarte grave din dieceza noastră". El explică faptul că "confesionale sunt de obicei goale pentru că foarte puțini credincioși vin să se spovedească".
Și: "Din nefericire, chiar dacă Sacramentul Penitenței este pe moarte în dieceza noastră, cozile pentru Sfânta Împărtășanie în parohiile și comunitățile noastre catolice sunt adesea tot mai lungi", în timp ce a primi Împărtășania în stare de păcat "echivalează cu o autocondamnare".
Primii care doresc ca spovedania să moară sunt preoții și episcopii, deoarece ascultarea confesiunilor este foarte costisitoare și împovărătoare.
Imagine: Caritas Freetown, Traducere AI
ro.news
7

Arhiepiscop: Franța este un "stat totalitar"

Franța va consacra crima avortului ca "drept constituțional" într-o sesiune comună a parlamentului săptămâna viitoare, după ce Senatul a votat miercuri seară în favoarea acestei abominații. Regimul va …More
Franța va consacra crima avortului ca "drept constituțional" într-o sesiune comună a parlamentului săptămâna viitoare, după ce Senatul a votat miercuri seară în favoarea acestei abominații. Regimul va face din obiecția de conștiință o "crimă".
Majoritatea necesară în parlament este o simplă formalitate. Președintele Emmanuel Macron va proclama noua constituție pe 8 martie.
Conferința episcopilor francezi a declarat la 29 februarie că avortul este un atac la adresa vieții încă de la început și nu poate fi privit din perspectiva drepturilor femeilor. Nimeni nu-i ascultă, deoarece opoziția lor față de uciderea copiilor a fost călduță și fără convingere de-a lungul anilor.
"Unde este "Trebuie să salvăm vieți", care a fost refrenul oficial [ipocrit] în timpul crizei Covidiei?", a întrebat episcopul François Touvet de Fréjus-Toulon.
Fostul arhiepiscop de Paris, Michel Aupetit, medic, a scris pe Twitter: "Avortul în Constituție. Clauza pentru conștiința aparținătorilor este respinsă. Legea se …More
ro.news
10

Gravitate mortală: Biserica lui Francisc și-a pierdut simțul umorului

Arhiepiscopia de Toledo, Spania, s-a distanțat de doi preoți diecezani care s-au rugat cu umor pentru o "moarte bună" pentru Francisc. În Biserica Catolică este meritoriu să te rogi pentru moartea bună …More
Arhiepiscopia de Toledo, Spania, s-a distanțat de doi preoți diecezani care s-au rugat cu umor pentru o "moarte bună" pentru Francisc.
În Biserica Catolică este meritoriu să te rogi pentru moartea bună a unei persoane. Arhidieceza a declarat cu maximă seriozitate pentru Katholisch.de (29 februarie) că condamnă orice fel de aversiune față de Francisc.
Cei doi preoți au fost nevoiți să își ceară scuze în mod public, iar "sancțiuni viitoare" nu pot fi excluse. Înainte de Francisc, o astfel de glumă ar fi trecut neobservată. Dar lucrurile s-au schimbat de când Francisc a inaugurat epoca stalinistă a Bisericii Catolice.
Corpul delict este o conversație de pe YouTube din 22 februarie intitulată "Tertulia sacerdotal contrarrevolucionari" (adunare preoțească contrarevoluționară). În timpul întâlnirii online, un preot a glumit: "Mă rog foarte mult pentru Papă, ca el să ajungă în rai cât mai repede posibil".
Ceilalți vorbitori s-au făcut ecoul acestui sentiment. "Atunci să ne rugăm cu și mai multă …More
ro.news
12

Binecuvântarea Blasfemiei: Radio Maria se duce la vale

Părintele Livio Fanzaga, în vârstă de 83 de ani - primul succesor al fondatorului destituit al Familiei Mondiale de Radio Maria, un serviciu de radio catolic internațional (părintele Mario Galbiati) -…More
Părintele Livio Fanzaga, în vârstă de 83 de ani - primul succesor al fondatorului destituit al Familiei Mondiale de Radio Maria, un serviciu de radio catolic internațional (părintele Mario Galbiati) - este în favoarea (sic) [pseudo] binecuvântărilor păcatului homosexual.
Pe BlogDiPadreLivio.it, Fanzaga a calificat blasfemiile lui Bergoglio/Fernández drept "importante" și "doctrine obligatorii", punându-le pe același plan cu documentul [total ignorat] Dominus Jesus.
"Acestea sunt doctrine importante și obligatorii care angajează carisma lui Petru și nu pot fi reduse la opinii care să fie discutate", afirmă Fanzaga.
Potrivit lui, "mila" și "tandrețea" Tatălui [=Satan?] se regăsesc în [pseudo] binecuvântările lui Francisc.
De asemenea, el a publicat scrisoarea unui ascultător care a calificat cu seriozitate [pseudo] binecuvântările drept o "întărire a căsătoriei creștine".
Radio Maria a fost fondat inițial pentru a răspândi și apăra cu tărie credința catolică. De ani de zile se află în …More
ro.news
13

FSSP: Francisc îl primește pe superiorul general

Francisc l-a primit astăzi în audiență privată pe părintele Andrzej Komorowski, superior al Societății Preoțești Sfântul Petru (FSSP). Nu au apărut încă detalii, dar o întâlnire cu tiranul este …More
Francisc l-a primit astăzi în audiență privată pe părintele Andrzej Komorowski, superior al Societății Preoțești Sfântul Petru (FSSP).
Nu au apărut încă detalii, dar o întâlnire cu tiranul este întotdeauna de rău augur.
În februarie 2022, Francisc a emis un decret prin care "permitea" comunității să folosească cărțile liturgice din 1962, ca și cum ar fi fost nevoie de o astfel de permisiune.
Traducere AI
ro.news
16

Un cardinal anonim scrie despre ce trebuie să se schimbe după Francisc

Un cardinal care folosește pseudonimul "Demos II" a scris despre calitățile necesare la viitorul Papă. Textul, intitulat "Profilul viitorului Papă", publicat pe LaNuovaBq.it, a fost distribuit pe …More
Un cardinal care folosește pseudonimul "Demos II" a scris despre calitățile necesare la viitorul Papă.
Textul, intitulat "Profilul viitorului Papă", publicat pe LaNuovaBq.it, a fost distribuit pe rețelele de socializare de cardinalul Joseph Zen din Hong Kong.
Pseudonimul Demos a fost folosit pentru prima dată de regretatul cardinal George Pell în primăvara anului 2022 pentru a critica abuzurile din timpul pontificatului lui Francisc. Punctele cheie.
Neajunsurile lui Francisc
- Un stil de guvernare autocratic și răzbunător
- nepăsare în materie de lege și legalitate
- intoleranță față de disidență, chiar și față de disidența respectuoasă
- cel mai grav: un model de ambiguitate în chestiuni de credință și morală. Francisc lasă în urmă "o Biserică mai divizată decât oricând în istoria sa recentă". Următorul pontificat trebuie să fie unul de reconciliere, de recuperare și restaurare a adevărurilor care au fost încet-încet întunecate sau pierdute în rândul multor creștini. Adevăruri fundamentale …More
ro.news
12

Abu Dhabi: Un episcop local laudă deschiderea unui templu păgân

Episcopul de origine italiană Paolo Martinelli, în vârstă de 65 de ani, vicar apostolic al Arabiei de Sud, a lăudat un nou templu hindus în Abu Dhabi, în cadrul unei întâlniri interconfesionale din 15…More
Episcopul de origine italiană Paolo Martinelli, în vârstă de 65 de ani, vicar apostolic al Arabiei de Sud, a lăudat un nou templu hindus în Abu Dhabi, în cadrul unei întâlniri interconfesionale din 15 februarie.
Monseniorul Martinelli a exprimat "bucuria Bisericii Catolice", deoarece, în opinia sa, templul păgân reprezintă o contribuție la "armonia bazată pe relația cu Dumnezeu".
Și: "Fiecare loc de cult [al demonilor] le amintește oamenilor că fără Dumnezeu, omul este pierdut".
De asemenea, el s-a referit la documentul eretic al lui Francisc de la Abu-Dhabi privind "fraternitatea umană", care susține că "libertatea religioasă este un pilon fundamental al coexistenței civile".
În viața reală, creștinii din India se confruntă cu persecuții dure din partea hindușilor, care dau foc la sate întregi. În douăsprezece state indiene, a deveni creștin, este o "crimă".
Traducere AI
ro.news
8

Anglia: Poliția îi interzice unui cetățean să comenteze despre evoluționism și islamism

Poliția din Bristol a încercat să îi interzică lui Dia Moodley, tată a patru copii, să comenteze despre alte religii. Moodley face evanghelizare ocazională pe stradă de cinci ani. În 2021, poliția l-…More
Poliția din Bristol a încercat să îi interzică lui Dia Moodley, tată a patru copii, să comenteze despre alte religii. Moodley face evanghelizare ocazională pe stradă de cinci ani.
În 2021, poliția l-a "avertizat" să nu comenteze sau să compare religiile, inclusiv ateismul și mitul evoluționismului, cu creștinismul.
Moodley a contestat cu succes avertismentul în instanță. Recent, poliția a fost nevoită să recunoască faptul că restricțiile lor de exprimare erau "disproporționate".
Comentând intimidarea poliției, Moodley a declarat pentru Adf.uk (27 februarie) că "această cultură de cenzură care se instalează în mod insidios este dăunătoare pentru noi toți în societate, indiferent de credința noastră, și trebuie să o contestăm ori de câte ori o vedem".
Traducere AI
ro.news
8

Niciodată înainte în istoria Bisericii: Întregul continent se opune Papei - Episcop olandez

Francisc este selectiv în a răspunde la întrebări, iar răspunsurile sale sunt adesea ambigue, ceea ce duce la confuzie și diviziune, a declarat pentru InfoVaticana.com (27 februarie) episcopul auxiliar …More
Francisc este selectiv în a răspunde la întrebări, iar răspunsurile sale sunt adesea ambigue, ceea ce duce la confuzie și diviziune, a declarat pentru InfoVaticana.com (27 februarie) episcopul auxiliar Rob Mutsaerts, 65 de ani, din Herzogenbosch.
Învățătura Bisericii este că cineva care nu se află în stare de har nu poate primi Sfânta Împărtășanie. Dar "Amoris Laetitia" a lui Francisc conține multe afirmații a căror ambiguitate "permite interpretări contrare credinței sau moralei".
În mod similar, "Fiducia Supplicans". Mutsaerts afirmă că un preot poate binecuvânta păcătoșii, dar nu și păcatul. Cu toate acestea, FS susține, contrar învățăturii Bisericii, că uniunile homosexuale [= păcat] pot fi binecuvântate: "Nu ajută faptul că cardinalul Fernández, ca răspuns la critici, face o distincție artificială între cuplu și uniune".
Pentru Mutsaerts, nu ajută nici faptul că Francisc folosește exemplul preoților care binecuvântează infractorii din închisori: "Noi nu binecuvântăm acte criminale …More
ro.news
19

Tactică diversionistă: Episcopii germani "nu" vor declara schisma

"Nu va exista nicio schismă și niciunul dintre episcopii din Germania nu a dorit vreodată una", a scris episcopul Heiner Wilmer de Hildesheim în Communio.de (28 februarie). Wilmer, un homosexual-activist …More
"Nu va exista nicio schismă și niciunul dintre episcopii din Germania nu a dorit vreodată una", a scris episcopul Heiner Wilmer de Hildesheim în Communio.de (28 februarie).
Wilmer, un homosexual-activist inteligent și subțire în blugi albaștri, se comportă ca un politician, iar pe un politician nu-l putem crede decât atunci când neagă ceva.
Trebuia să fie prefect al Dicasterului pentru Doctrina Credinței, dar în urma unei opoziții interne, Francisc l-a numit pe pornograful Tucho Fernández.
În articolul său, Wilmer pledează pentru mai multă "discuție deschisă" [=negarea credinței] și "înțelegere reciprocă" [=lipsa de înțelegere pentru catolici] și "încredere" între diecezele germane și alte țări, inclusiv Vaticanul. El dorește să evite narațiunea "Roma împotriva Germaniei" sau "Germania împotriva Romei".
Wilmer a continuat spunând că episcopii germani sunt loiali [germană: "loyal"] Papei. Termenul "loyal" provine din francezul "loi" (lege) și ascunde o neînțelegere legalistă a Bisericii …More
ro.news
13

Papa Francisc a fost dus la spital

Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost dus la spitalul Gemelli "pentru o vizită" după obișnuita audiență generală de miercuri, relatează agenția italiană de presă ANSA. Nu au fost oferite alte detalii …More
Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost dus la spitalul Gemelli "pentru o vizită" după obișnuita audiență generală de miercuri, relatează agenția italiană de presă ANSA.
Nu au fost oferite alte detalii. Francisc a sărit peste lectura sa la audiența generală, cerând unui consilier să prezinte textul.
Sâmbătă, biroul de presă al Vaticanului a anunțat că acesta suferea de un "caz ușor de gripă".
Traducere AI
ro.news
7

Numire: Noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei de Strasbourg

Episcopul Pascal Delannoy este noul arhiepiscop de Strasbourg, după cum a relatat Gloria.tv în ianuarie. Numirea a fost anunțată de guvernul francez în Journal Officiel din 28 februarie. Precedentul …More
Episcopul Pascal Delannoy este noul arhiepiscop de Strasbourg, după cum a relatat Gloria.tv în ianuarie. Numirea a fost anunțată de guvernul francez în Journal Officiel din 28 februarie. Precedentul arhiepiscop, monseniorul Luc Ravel, a fost forțat să demisioneze în aprilie 2023.
Arhiepiscopul Delannoy a fost episcop de Saint-Denis din 2009. El este lăudat de presa oligarhică drept un "pacificator", ca fiind "calm" și "înțelept" - sau, cu alte cuvinte, adaptabil la lumea oligarhilor.
Iezuitul Marcel Remon, care locuiește în Saint-Denis, a spus despre Delannoy: "Dacă nu ar avea crucea pectorală, nici nu ai ști că este episcop".
Născut la Comines (nordul Franței), la granița cu Belgia, Monseniorul Delannoy a lucrat ca contabil înainte de a fi hirotonit preot la vârsta de 32 de ani.
Imagine: Pascal Delannoy © wikicommons, CC BY-SA, Traducere AI
ro.news
10

Cardinalul Nichols interzice Triodul de Paști în ritul roman

Cardinalul Vincent Nichols din Westminster, Londra, a interzis celebrarea Triodului Pascal în arhidieceza sa, relatează NcRegister.com (27 februarie). Nichols recunoaște că "dezamăgește unele persoane …More
Cardinalul Vincent Nichols din Westminster, Londra, a interzis celebrarea Triodului Pascal în arhidieceza sa, relatează NcRegister.com (27 februarie).
Nichols recunoaște că "dezamăgește unele persoane" prin această decizie autoritară, dar dorește să țină cont de o presupusă "imagine mai largă".
Este pentru prima dată din anii '90 încoace când Triduumul Pascal nu va fi celebrat în dieceza de Westminster.
Cardinalul Nichols a permis ca în anii precedenți să fie celebrată slujba Paștelui roman.
Abuzurile liturgice, ereziile și subminarea credinței catolice sunt încă permise și chiar binevenite în dieceza Novus Ordo a lui Nichols.
Imagine: © Joseph Shaw, CC BY-NC-ND, Traducere AI
ro.news
8

Primăvara nouă: Părinții paulist văd că vine sfârșitul

Părinții Paulist, o comunitate religioasă fondată la New York în 1858, au anunțat pe Paulist.org (26 februarie) că în prezent se află în proces de discernământ cu privire la ministerele și parohiile pe …More
Părinții Paulist, o comunitate religioasă fondată la New York în 1858, au anunțat pe Paulist.org (26 februarie) că în prezent se află în proces de discernământ cu privire la ministerele și parohiile pe care le vor închide sau părăsi.
Numărul de preoți în slujire activă, hirotoniți, dar nu pensionați, a scăzut de la 98 în 2004 la 85 în 2014 și la 50 în 2024.
Ultima dată când au avut 50 de bărbați activi în comunitatea lor a fost în 1910, dar la acea vreme comunitatea era tânără și în creștere.
Dintre cei cincizeci de membri activi actuali, aproape două treimi sunt în vârstă de 60, 70 și 80 de ani. Peste zece ani, grupul se așteaptă să nu mai aibă decât aproximativ 20 de membri activi.
Este clar pentru Părinții Paulist că situația lor actuală este nesustenabilă.
Traducere AI
ro.news
15

Biserica fără credință: Episcopii belgieni reinventează anglicanismul muribund

Conferința episcopală belgiană a emis o scrisoare la 16 februarie în care solicită abolirea celibatului și introducerea unui diaconat feminin [invalid]. Textul a fost trimis tuturor diecezelor. Este …More
Conferința episcopală belgiană a emis o scrisoare la 16 februarie în care solicită abolirea celibatului și introducerea unui diaconat feminin [invalid].
Textul a fost trimis tuturor diecezelor. Este un proiect pe care acestea îl vor discuta între ele și apoi îl vor trimite Ex-sinodului lui Francisc (octombrie).
Episcopii, la fel ca anglicanii, propun "unitate în diversitate" [= un nou Babilon] într-o biserică care îmbrățișează "diferite moduri de gândire" [= contradicții] și care, prin urmare, nu se bazează pe credință, ci pe formule goale.
Chestiunea pe care au hotărât-o de mult timp este "dacă femeile pot fi admise și în slujba hirotonită a diaconatului". Ei cred că "hirotonirea [invalidă] a femeilor la diaconat nu ar trebui să fie cerută sau interzisă în mod universal".
Episcopii vor să abolească celibatul, permițând fiecărei conferințe episcopale să decidă. Dieceza și parohiile din Belgia sunt practic toate moarte.
Imagine: kerknet.be, Traducere AI
ro.news
14

Cardinalul Burke a stabilit data

Cardinalul Raymond Burke a lansat o inițiativă prin care îi invită pe credincioși să se întoarcă la rugăciune. Burke citează exemplul apariției Maicii Domnului din Guadalupe în Mexic, care a dus la …More
Cardinalul Raymond Burke a lansat o inițiativă prin care îi invită pe credincioși să se întoarcă la rugăciune. Burke citează exemplul apariției Maicii Domnului din Guadalupe în Mexic, care a dus la convertirea a peste 9 milioane de azteci.
Inițiativa constă într-o novenă de nouă luni către Fecioara Maria, care începe la 12 martie. "Imensa întreprindere spirituală" va culmina cu o consacrare mariană în ziua sărbătorii sale, 12 decembrie.
"Fecioara Maria nu și-a uitat copiii: grija ei pentru noi este la fel de puternică astăzi ca și acum 500 de ani. Vă rog să vă alăturați mie în această întoarcere la Maica Domnului."
Traducere AI
ro.news
19

Bună întrebare: De ce există Gloria.tv?

În urmă cu câteva zile, un donator ne-a scris: "Vă mulțumesc din suflet pentru eforturile depuse. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze munca!" El crede că Gloria.tv menține vie în Biserică memoria …More
În urmă cu câteva zile, un donator ne-a scris: "Vă mulțumesc din suflet pentru eforturile depuse. Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze munca!" El crede că Gloria.tv menține vie în Biserică memoria bunului simț pe care prea mulți episcopi par să o fi abandonat.
Dacă apreciați Gloria.tv, conținutul, știrile și tehnologia sa, atunci vă rugăm politicos să faceți o donație mică sau mare. Apreciem foarte mult generozitatea dumneavoastră. Gloria.tv este în întregime dependentă de credința catolică și, prin urmare, de donatorii săi catolici.
Este de la sine înțeles că la Gloria.tv suntem extrem de atenți cu finanțele noastre, altfel Gloria.tv nu ar fi supraviețuit de atâția ani. În ciuda acestui fapt, din 2021 până în 2023, am înregistrat o pierdere de aproximativ 30.000 de euro. Lucrăm pentru a reduce costurile și pentru ca Gloria.tv să fie și mai ieftin de administrat.
Deoarece avem mult mai mulți utilizatori decât donatori, numărăm fiecare euro sau dolar de două ori.
În acest post, v-am fi …More