ro.news
ro.news
6

Percheziții domiciliare la un episcop de origine germană din Bolivia

Poliția boliviană a percheziționat locuința episcopului pensionar Karl Stetter, în vârstă de 83 de ani, din San Ignacio de Velasco, născut în Ellwangen, în Baden-Württemberg, Germania. El este suspectat …More
Poliția boliviană a percheziționat locuința episcopului pensionar Karl Stetter, în vârstă de 83 de ani, din San Ignacio de Velasco, născut în Ellwangen, în Baden-Württemberg, Germania.
El este suspectat de "spălare de bani". Poliția a confiscat mai multe documente, bani și o dubă. Dieceza a negat acuzațiile într-un comunicat de presă din 19 aprilie (Adn.Celam.org), afirmând că Mons. Stetter a fost victima unei abordări abuzive și părtinitoare din partea procuraturii și confirmând că procesele sale administrative au fost transparente.
Mgr. Stetter a declarat jurnaliștilor că nu cunoaște motivele exacte ale percheziției. Conferința episcopală boliviană și-a exprimat solidaritatea cu el.
Sora lui Stetter, Irme Stetter-Karp, este președinta "Comitetului central al catolicilor germani", o organizație anticatolică și anticreștină care luptă pentru cauze imorale precum avortul, homosexualitatea și distrugerea credinței catolice.
Traducere AI
ro.news
25

Adio emancipare a femeilor: Regimul american supune femeile la "identități" masculine

Vineri, regimul Biden a abrogat Titlul IX, o lege federală americană din 1972 care interzice discriminarea pe bază de sex în orice program sau activitate educațională care primește finanțare federală. …More
Vineri, regimul Biden a abrogat Titlul IX, o lege federală americană din 1972 care interzice discriminarea pe bază de sex în orice program sau activitate educațională care primește finanțare federală.
Acesta a fost înlocuit cu o lege care declară că "gen" este "identitate de gen". Legea, care intră în vigoare la 1 august, va permite bărbaților care se prezintă ca fiind "de sex feminin" să primească burse academice și sportive destinate femeilor. Bărbații vor avea acces la toaletele femeilor, la vestiare etc. Bărbații pot fi chiar cazați în căminele pentru femei.
Studenții și cadrele didactice vor fi forțați să își conformeze discursul la pronume imaginare sau vor fi acuzați de "hărțuire" dacă nu se supun legii.
Episcopul Robert Barron, un "conservator", a scris pe Twitter.com că își face serioase griji în legătură cu libertatea religioasă în SUA și s-a întrebat dacă "vom fi cenzurați și constrânși în exprimarea noastră", deși tocmai acest lucru este prevăzut în noua lege.
Traducere AI
ro.news
14

Un episcop își cere scuze pentru că l-a numit pe Biden "prost"

Monseniorul Robert Gruss, episcop de Saginaw, Michigan, și-a cerut scuze vineri pentru că l-a numit "prost" pe propagandistul avortului Joe Biden în timpul unei discuții recente (CatholicNewsAgency.com). …More
Monseniorul Robert Gruss, episcop de Saginaw, Michigan, și-a cerut scuze vineri pentru că l-a numit "prost" pe propagandistul avortului Joe Biden în timpul unei discuții recente (CatholicNewsAgency.com).
Potrivit limbajului folosit în astfel de cazuri, Gruss a regretat că comentariile sale au fost "scoase din context". El a dat asigurări că a vorbit despre "iertare" și nu despre păstrarea de resentimente, inclusiv împotriva lui Joe, pro-avort.
"Am folosit cuvântul "prost" cu referire la președintele Biden și recunosc că a fost o alegere proastă a cuvintelor", a spus Mons. Gruss, "Nu a fost intenționat să fie denigrator și îmi cer scuze".
Lingviștii se întreabă cum poate fi folosit cuvântul "stupid" pentru a descrie o persoană fără a fi "denigrator".
Traducere AI
ro.news
7

Pierdere de timp: Episcopul copt explică sfârșitul "dialogului ecumenic" cu Vaticanul

Dialogul ecumenic nu dă rezultate, a declarat pentru Aleteia.org (18 aprilie), Kyrillos, episcop ortodox copt din Los Angeles și co-președinte al unui dialog teologic internațional între catolici și …More
Dialogul ecumenic nu dă rezultate, a declarat pentru Aleteia.org (18 aprilie), Kyrillos, episcop ortodox copt din Los Angeles și co-președinte al unui dialog teologic internațional între catolici și grupuri ortodoxe orientale schismatice.
La 23 decembrie, episcopul Kyrillos a cerut Dicasterului pentru promovarea unității creștinilor de la Vatican să clarifice lucrarea de propagandă homosexuală a lui Francisc "Fiducia Supplicans" pentru Bisericile Ortodoxe Orientale.
În ianuarie 2024, Vaticanul a sărbătorit cea de-a 20-a aniversare a "dialogului" cu ortodocșii orientali, dar trei luni mai târziu, la 7 martie, Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Copte a anunțat că îl suspendă.
Kyrillos a apărat această decizie din două motive: "Fiducia Supplicans", și faptul că întâlnirile au produs puține rezultate și evită problemele dificile.
Întâlnirile ecumenice se blochează într-un stadiu preliminar și nu ajung niciodată la rezolvarea diferendelor, a spus el: "Noi doar le identificăm și le scriem …More
ro.news
8

Cardinalul Müller: Fasciștii de stânga vor să le spună oamenilor ce să gândească

Reacția nevrotică obsesivă a ideologilor antidiscuție la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon) de la Bruxelles din 16-17 aprilie era previzibilă, scrie cardinalul Müller într-o declarație …More
Reacția nevrotică obsesivă a ideologilor antidiscuție la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon) de la Bruxelles din 16-17 aprilie era previzibilă, scrie cardinalul Müller într-o declarație din 18 aprilie.
"Activiștii fasciști de stânga au salutat cu emfază privarea de dreptul fundamental la libertatea de întrunire a organizatorilor în mare parte evrei".
Müller condamnă instrumentalizarea ilegală a poliției și scrie că primarul local, responsabil de represiune, este acuzat că are legături cu grupări teroriste din Turcia.
Cardinalul avertizează asupra ideologilor "fasciști, național-socialiști, comuniști, gender-wokiști (= împotriva căsătoriei și a familiei) și infanticidali (= pro-avort) de astăzi, care vor să dicteze tuturor locuitorilor teritoriului pe care îl conduc ce trebuie să gândească și ce trebuie să mănânce sau cum trebuie să vorbească și să se îmbrace".
Ce nu spune Müller: Fără intervenția poliției, conferința NatCon ar fi fost cu greu remarcată.
Traducere AI
ro.news
20

Roma: Biserica FSSP a fost restaurată

La 19 aprilie, în cadrul unei ceremonii restrânse, fațada bisericii Santissima Trinità dei Pellegrini din Roma a fost iluminată după câteva luni de restaurare. Biserica este deservită de Fraternitatea …More
La 19 aprilie, în cadrul unei ceremonii restrânse, fațada bisericii Santissima Trinità dei Pellegrini din Roma a fost iluminată după câteva luni de restaurare.
Biserica este deservită de Fraternitatea Preoțească Sfântul Petru (FSSP). Este ultima oază pentru catolicii de rit roman, printre sutele de biserici Novus Ordo puțin folosite din Orașul Etern.
Santissima Trinità dei Pellegrini a fost consacrată în 1616 și are pe fațada sa restaurată statui ale celor patru evangheliști. Acestea au fost adăugate în 1723 de Francesco De Sanctis, un arhitect italian din barocul târziu, cunoscut mai ales pentru proiectarea Treptelor Spaniole.
Traducere AI
ro.news
18

Strickland: Vaticanul lui Francisc distruge credința

Tendința Bisericii de a fi dominată de lume a luat amploare de mai bine de un secol, a scris Monseniorul Joseph Strickland, 65 de ani, episcopul deposedat pe nedrept de Tyler, Texas, într-o scrisoare …More
Tendința Bisericii de a fi dominată de lume a luat amploare de mai bine de un secol, a scris Monseniorul Joseph Strickland, 65 de ani, episcopul deposedat pe nedrept de Tyler, Texas, într-o scrisoare din 19 aprilie.
"Fie că este vorba despre liturghie, doctrină sau despre simpla evlavie de zi cu zi a catolicilor, prea mulți prelați și forțe puternice din Vatican fac tot ce pot pentru a demonta orice urmă de credință supranaturală".
După decenii de declin, Strickland este acum martor la un "crescendo al apostaziei". El nu a numit "numeroșii prelați" și "forțele puternice din Vatican", deoarece toată lumea știe la cine se referea.
Imagine: Joseph Strickland © MaryTV CC BY, Traducere AI
ro.news
19

Ritul roman: Carmelul din Arlington sub o nouă autoritate

Mănăstirea Carmelitană din Arlington, Texas, se află acum sub autoritatea Asociației Carmelitane "Cristos Rege în SUA" și nu mai este sub autoritatea episcopului diecezan. Acest lucru a fost decis de …More
Mănăstirea Carmelitană din Arlington, Texas, se află acum sub autoritatea Asociației Carmelitane "Cristos Rege în SUA" și nu mai este sub autoritatea episcopului diecezan.
Acest lucru a fost decis de Dicasterul pentru Religioși al Vaticanului printr-un decret din 18 aprilie.
Președinta asociației este Maica Marie a Întrupării. Din asociație fac parte șase mănăstiri, printre care și Carmelul din Arlington. Acestea urmează ritul roman.
Din iunie 2023, Mons. Michael Olson, episcop de Fort Worth, conduce mănăstirea în calitate de delegat papal. În trecut, el a avut o dispută majoră cu Maica Tereza Agnes Gerlach, superioară a mănăstirii, care este grav bolnavă. Ambele părți au mers la poliție și la tribunal.
Maica Gerlach a recunoscut că a avut o aventură online cu un preot, dar ulterior a declarat că mărturisirea a fost făcută sub influența medicamentelor. Eparhia a depus o plângere privind presupusul abuz de droguri la mănăstire, dar poliția a închis ancheta.
Mgr. Olson și-a menținut …More
ro.news
13

Libertate? Conștiință? Ecumenism? Episcopii episcopali își apără ultima dogmă

Șapte episcopi laici ai Bisericii Episcopale din statul New York și din Long Island luptă public împotriva Școlii de Muzică Sacră, o instituție catolică cu sediul în New York City. La sfârșitul anului …More
Șapte episcopi laici ai Bisericii Episcopale din statul New York și din Long Island luptă public împotriva Școlii de Muzică Sacră, o instituție catolică cu sediul în New York City.
La sfârșitul anului 2023, școala a început să folosească capela Seminarului Teologic General din Chelsea, New York, o instituție a Bisericii Episcopale.
În fiecare marți și joi, la ora 18.00, școala cântă vespere corale cu cântece gregoriene și polifonie sacră în capela seminarului.
Acum a cerut un contract pe termen lung, dar episcopii laici se opun pe motiv că fondatorul grupului urmează învățătura biblică despre păcatul homosexual. Biserica Episcopală din Statele Unite a fost de mult timp infiltrată de propagandiștii homosexuali.
Școala de Muzică Sacră este o filială a organizației non-profit Ithuriel Fund, care are active de peste 75 de milioane de dolari. Principalul său donator este Colin Moran, un manager de fonduri de investiții care este, de asemenea, președinte și președinte al Institute on Religion …More
ro.news
19

Francisc înlocuiește un episcop cu un preot

Francisc l-a înlocuit pe episcopul auxiliar Daniele Libanori, care a fost pedepsit pentru onestitatea sa și înlăturat, cu un preot paroh. Mgr. Libanori era responsabil de sectorul central al diecezei …More
Francisc l-a înlocuit pe episcopul auxiliar Daniele Libanori, care a fost pedepsit pentru onestitatea sa și înlăturat, cu un preot paroh.
Mgr. Libanori era responsabil de sectorul central al diecezei de Roma. El va fi înlocuit de Don Francesco Pesce, actualul paroh al parohiei Santa Maria ai Monti și director al Biroului diecezan pentru pastorația "Societății, muncii și îngrijirii creației". El nu va fi consacrat episcop.
"Dragostea mea a început atunci când am citit scrierile Papei Paul al VI-lea", a declarat presei fostul instructor de șoferie care a devenit ulterior preot: "Fantastic! O sinteză extraordinară de raționalitate și sensibilitate, spiritualitate și o cultură imensă".
El a explicat cu mândrie că Biserica [muribundă] de astăzi este "fiica lui Paul al VI-lea", care "a făcut "marea ruptură", dar în urma tradiției" (sic).
În Biserica Novus Ordo, a spune prostii în public a devenit o regulă.
Imagine: Daniele Libanori, Francesco Pesce, By: DiocesiDiRoma.it, Traducere AI
ro.news
20

Mar Mari Emmanuel: Poliția australiană blochează "dezinformările"

Julie Inman Grant, comisarul australian pentru eSafety, a ordonat platformelor de socializare să elimine imaginile grafice ale atacului brutal împotriva lui Mar Mari Emmanuel de la Biserica asiriană …More
Julie Inman Grant, comisarul australian pentru eSafety, a ordonat platformelor de socializare să elimine imaginile grafice ale atacului brutal împotriva lui Mar Mari Emmanuel de la Biserica asiriană Hristos Bunul Păstor din Wakeley, în vestul orașului Sydney, la 14 aprilie.
Mar Mari Emmanuel a fondat o biserică independentă în tradiția siriacă orientală și este o personalitate în social media.
Atacatorul musulman în vârstă de 16 ani a zâmbit după comiterea crimei. El va fi judecat într-un tribunal pentru copii.
Notificări legale au fost trimise către Twitter, Google, WhatsApp, Telegram și Reddit, cerându-le să raporteze măsurile pe care le iau pentru a-i "proteja pe australieni de materiale și activități teroriste și extremiste violente".
Comisarul poliției din New South Wales, Karen Webb, a declarat că în acest caz "poliția va fi sursa adevărului", nu "dezinformarea" (sic).
"Sursa informațiilor ar trebui să vină de la poliție și de la forțele de ordine. Iar dacă oamenii au îngrijorări …More
ro.news
15

Episcopul american recunoaște: "Frustrare" în legătură cu Francisc

Episcopul William Medley din Owensboro, Kentucky, a recunoscut că "sesiunile de ascultare" ale diecezei sale pentru ex-sinodul din octombrie au dezvăluit "frustrare" față de Vaticanul lui Francisc (…More
Episcopul William Medley din Owensboro, Kentucky, a recunoscut că "sesiunile de ascultare" ale diecezei sale pentru ex-sinodul din octombrie au dezvăluit "frustrare" față de Vaticanul lui Francisc (CruxNow.com, 18 aprilie).
Mgr. Medley a rezumat că această frustrare a fost în general legată de lucrarea de propagandă homosexuală a lui Francisc "Fiducia Supplicans" și de confuzia și consternarea pe care a provocat-o în rândul credincioșilor cu privire la ceea ce a fost perceput ca o aprobare a binecuvântării păcatului, a scris episcopul Medley într-un raport de sinteză. Acesta a fost publicat la începutul acestei luni.
De asemenea, preoții și-au exprimat frustrarea față de lipsa de claritate din partea lui Francisc, în special în ceea ce privește textul 'Fiducia Supplicans'. Francisc a fost descris ca fiind "ambiguu" în învățătura sa, în timp ce oamenii vor ca el să fie direct: "Spune-ne ce vrei să spui cu adevărat".
Fiecare dieceză din SUA trebuia să trimită un raport sumar conferinței …More
ro.news
19

Biblia Tweet: Acuzația împotriva lui Räsänen ajunge la Curtea Supremă (!)

Pentru a treia oară în trei ani, mama, medicul și fostul ministru finlandez Päivi Räsänen este judecată pentru "discurs de ură", de data aceasta, la Curtea Supremă finlandeză. "Discursul urii" este …More
Pentru a treia oară în trei ani, mama, medicul și fostul ministru finlandez Päivi Räsänen este judecată pentru "discurs de ură", de data aceasta, la Curtea Supremă finlandeză.
"Discursul urii" este numit astfel deoarece este urât de regim. Ancheta a început în 2019 cu o postare pe rețelele de socializare în care doamna Räsänen citea din primul capitol din Romani. Ea a făcut acest lucru în legătură cu un marș de propagandă homosexuală sponsorizat de protestanții finlandezi din care face parte.
Ancheta a implicat, de asemenea, o broșură despre căsătoria creștină scrisă de Räsänen în urmă cu aproape douăzeci de ani.Acuzarea vrea să incrimineze credința creștină a lui Räsänen și a cerut o amendă de zeci de mii de euro.
Doamna Räsänen a fost achitată în unanimitate de două instanțe, dar Parchetul finlandez merge mai departe, ducând cazul în al cincilea an. Data procesului nu a fost încă stabilită.
Persecutata Räsänen a declarat că se află în pace și că este pregătită să "apere libertatea de …More
ro.news
18

"Just Stupid": Episcopul american justifică avortul-Joe

Episcopul Robert Gruss din Saginaw, Michigan, s-a referit la președintele SUA, Joe Biden, într-un discurs rostit după o Euharistie pe 5 aprilie. "Nu sunt supărat pe președinte. Îmi pare rău pentru el.…More
Episcopul Robert Gruss din Saginaw, Michigan, s-a referit la președintele SUA, Joe Biden, într-un discurs rostit după o Euharistie pe 5 aprilie.
"Nu sunt supărat pe președinte. Îmi pare rău pentru el. Nu sunt supărat pe el, este doar un prost", a susținut Mons. Gruss. El a făcut declarația uimitoare că propagandistul avortului Biden "nu înțelege credința catolică", deși participă în mod regulat la Euharistie. Cu toate acestea, potrivit Mons. Gruss, Biden dă dovadă de ignoranță "în sensul de a nu ști".
Discursul lui Gruss a fost postat pe contul de YouTube al diecezei. Citatul a fost publicat de publicația anticatolică NCRonline.org (18 aprilie), care, în mod evident, a acționat ca un turnător al regimului.
Prin cuvintele sale stângace, episcopul Gruss a încercat cu jumătate de gură să tragă la răspundere un suflet ticălos, un efort fără speranță având în vedere starea mentală a lui Biden.
Traducere AI
ro.news
13

În ciuda achitării: Preotul rămâne suspendat după tentativa de asasinat

Conferința episcopală din Sudan și Sudanul de Sud menține sancțiunile bisericești împotriva reverendului John Mathiang Machol, relatează AciAfrica.org. Luna trecută, Înalta Curte din Sudanul de Sud l-…More
Conferința episcopală din Sudan și Sudanul de Sud menține sancțiunile bisericești împotriva reverendului John Mathiang Machol, relatează AciAfrica.org.
Luna trecută, Înalta Curte din Sudanul de Sud l-a achitat pe Machol de toate acuzațiile și a ordonat eliberarea sa din închisoare, după ce fusese găsit vinovat în aprilie 2022. El și-a anunțat intenția de a se întoarce la îndatoririle sale preoțești în dieceza de Rumbek.
Machol fusese acuzat că a pus la cale împușcarea episcopului Christian Carlassare, un misionar italian numit la Rumbek în aprilie 2021, deoarece dorea să devină el însuși episcop. Carlassare a fost atacat cu o lună înainte de consacrarea episcopală programată și a fost grav rănit cu mai multe plăgi de glonț în picioare.
În mai 2023, Dicasterul pentru Evanghelizare al Vaticanului a emis un interdict și o suspendare împotriva lui Machol.
Episcopii sudanezi consideră că preotul este vinovat în ciuda achitării judecătorilor și susțin în continuare suspendarea din 2023, au …More
ro.news
24

Rupnik: Noul anuar al Vaticanului este "învechit

Dicasterul pentru Liturghie al Vaticanului, condus de cardinalul Arthur Roche, a declarat pentru LifeSiteNews.com (18 aprilie) că părintele Marko Rupnik, abuzator în serie de călugărițe, nu mai este …More
Dicasterul pentru Liturghie al Vaticanului, condus de cardinalul Arthur Roche, a declarat pentru LifeSiteNews.com (18 aprilie) că părintele Marko Rupnik, abuzator în serie de călugărițe, nu mai este consultant.
Un purtător de cuvânt a declarat că lista sa din noul Anuar Pontifical 2024 (Annuario Pontificio) era "depășită". Părintele Rupnik a fost numit consultant în 2017, iar mandatul său de 5 ani ar fi trebuit să se încheie în 2022.
Annuario Pontificio îl descrie în continuare pe Rupnik ca iezuit, deși a fost expulzat din Societate în iulie 2023, motivul oficial invocat fiind "refuzul său de a respecta votul de ascultare".
La 28 martie 2024, Rupnik era încă listat ca și consultant pe site-ul web al Dicasterului pentru Liturghie al lui Roche. Nu este un secret că Vaticanul lui Bergoglio este condus de oameni incompetenți și mediocri. Este posibil ca nimeni să nu fi îndrăznit să elimine numele lui Rupnik din anuar pentru că acesta este protejat de Dictatorul Bergoglio.
Traducere AI
ro.news
20

Episcop german: Învățătura Bisericii a "greșit" față de persoanele care se angajează în păcate homosexuale

Episcopul Stephan Ackermann din Trier, Germania, a prezidat o slujbă homosexuală "ecumenică" în catedrala sa la 17 aprilie. Spectacolul a fost anunțat ca făcând parte din celebrarea anuală eparhială …More
Episcopul Stephan Ackermann din Trier, Germania, a prezidat o slujbă homosexuală "ecumenică" în catedrala sa la 17 aprilie.
Spectacolul a fost anunțat ca făcând parte din celebrarea anuală eparhială a Sfintei Tunici a lui Hristos. Au participat aproximativ 50 de persoane în vârstă. Un steag homosexual mare a fost așezat în fața mesei Novus Ordo nefolosite.
Evenimentul a semănat cu o conferință, cu diverse discursuri intercalate cu câteva cântece (de exemplu, "True Colours" al activistei homosexuale Cyndi Lauper, 1986). O lectură a Scripturii a fost făcută de un presupus travestit.
Episcopul Ackermann a afirmat că propagandiștii homosexuali, care se numără printre vacile sacre ale regimului german, ar fi experimentat "ura" și "violența" din cauza tulburării lor sexuale ("identitate", "orientare").
Mons. Ackermann a atacat Biserica, calificând spectacolul său de propagandă homosexuală drept un "angajament", afirmând că "vrem să fim o eparhie care prețuiește diversitatea", inclusiv "…More
ro.news
12

Episcopul oprește o expoziție perversă - pe care nu a încetat niciodată să o apere

Răul este făcut. Biserica Sant'Ignazio din Carpi, care expunea imagini homosexualizate, cum ar fi o aparentă fornicație homosexuală orală pe trupul mort al lui Hristos, a fost închisă mai devreme pe 17…More
Răul este făcut. Biserica Sant'Ignazio din Carpi, care expunea imagini homosexualizate, cum ar fi o aparentă fornicație homosexuală orală pe trupul mort al lui Hristos, a fost închisă mai devreme pe 17 aprilie.
Expoziția a fost numită în mod derizoriu "Gratia plena" de către dieceză. Picturile urmau inițial să rămână expuse până la 2 iunie. Catolicii au organizat proteste și priveghiuri cu rozariul timp de săptămâni întregi.
La 28 martie, un bărbat anonim ar fi deteriorat unul dintre tablouri cu vopsea spray și un cuțit și l-ar fi rănit pe pictor într-o presupusă încăierare. Pictorul a pretins că a fost "înjunghiat", dar avea doar o zgârietură pe bărbie. Nu există nicio fotografie a deteriorării picturii sau a presupuselor răni ale pictorului. Agresorul fantomă de 2 metri a dispărut în aer și nu a fost identificat.
Acum, episcopul decadent Castellucci și artistul fac pe victimele și se plâng de un "atac de ură" pentru a ieși din situația lor nesustenabilă. Castelluci nu a încetat niciodată …More
ro.news
23

Francisc numește un cleric care se ascundea în haine civile ca arhiepiscop de Florența

Francisc a acceptat demisia cardinalului Giuseppe Betori (77 de ani) din funcția de arhiepiscop de Florența la 18 aprilie și l-a numit pe Gherardo Gambelli (54 de ani) ca succesor al acestuia. Gambelli …More
Francisc a acceptat demisia cardinalului Giuseppe Betori (77 de ani) din funcția de arhiepiscop de Florența la 18 aprilie și l-a numit pe Gherardo Gambelli (54 de ani) ca succesor al acestuia.
Gambelli a fost misionar în Ciad din 2011 până la întoarcerea sa la Florența în 2023.
Când a fost anunțată numirea, Gambelli a apărut într-un look casual, purtând o cămașă cu guler albastru deschis, un pulover tricotat și o jachetă matlasată. Motivele pentru care ascunde faptul că este preot, nu sunt cunoscute.
Traducere AI
ro.news
12

Cu o lună în avans: Pelerinajul de la Chartres este deja suprarezervat

Faimosul pelerinaj de rit roman la Chartres, organizat de Notre Dame de Chrétienté, între 18 și 20 mai, suscită un interes fără precedent. Organizatorii au fost nevoiți să închidă înscrierile cu mult …More
Faimosul pelerinaj de rit roman la Chartres, organizat de Notre Dame de Chrétienté, între 18 și 20 mai, suscită un interes fără precedent.
Organizatorii au fost nevoiți să închidă înscrierile cu mult timp înainte, deoarece au ajuns la capacitate maximă. Purtătoarea de cuvânt Odile Téqui a declarat pentru TribuneChretienne.com că cererea din acest an a depășit cu mult previziunile inițiale:
"Ne așteptam la o creștere de 12% a numărului de pelerini pe parcursul celor trei zile, ceea ce era deja un efort mare, având în vedere că media noastră de creștere, excluzând perioada Covidiei, a fost de 8% pe an în ultimii zece ani." Dar, adaugă ea, aceste așteptări au fost depășite.
Pelerinajul de anul trecut a fost, de asemenea, puternic supra-rezervat, dar înscrierile s-au încheiat cu o săptămână înainte de eveniment, în loc de o lună înainte.
Din cauza afluxului masiv de pelerini, în special luni, când prezența atinge un vârf, cifrele exacte nu vor fi cunoscute decât după pelerinaj.
Această …More