hu.news
296

A cezaropapista német püspök ellenkezik: "Nem vagyunk skizmatikusok"

Georg Bätzing limburgi püspök azt állítja, hogy a német egyház "nem skizmatikus", és nem akar "német nemzeti egyházként" elszakadni az egyetemes egyháztól.

"A Rómához és a Szentatyához való kapcsolatunk nagyon szoros" - mondta a CatholicNewsAgency.com lapnak, megjelenítve egy vulgáris cezaropapizmust, amely az egyházat és az igazságot egy pápa személyével való "kapcsolatra" redukálja.

Bätzing elmondta, hogy a német szinóduson azt tervezik, hogy felmérik, "milyen lépéseket szabályozhatunk és dönthetünk szabadon, mint helyi egyház". "Szabad mozgásteret" lát a (érvénytelen) diakónusnők szentelésben, és - nyilvánvalóan intellektuális hiányosságai miatt - "egyre kevésbé találja meggyőzőnek" a nők (érvénytelen) felszentelése elleni szilárd érveket.

A püspök a homoszexuális "áldásokat" is dicsérte, amelyek elnézik a bűnt. Kifejezte, hogy szeretné "megvitatni" a Hittani Kongregáció által előterjesztett "álláspontokat". Az antikatolikusok körében a "megvitatni" szót általában az "elutasítás" értelmében használják.

Május 10-én német papok tucatjai tartottak "homoszexuális áldást" félig üres templomokban.

#newsDpoocajkdi