Gloria.tv Needs Your Help - An Urgent Appeal
hu.news
1764

Eucharisztikus csoda történt Lengyelországban?

A lengyelországi Kielce egyházmegye egy bizonyos [és elég valószínűtlen] eucharisztikus csodát vizsgál - számolt be a Diecezja.Kielce.pl a múlt hétvégén.

November 27-én egy pap a Topola város béli Nagyboldogasszony-templomban a földön fekve találta a megszentelt áldozó ostya egy darabját, ami olyan helyeken gyakori szentségtörés, ahol az áldozást nem nyelvre fogadják, hanem kézzel veszik át.

Az ostyát vízbe tette, hogy feloldódjon. A dolog során a darabka sötétvörösre színeződött. Korábban két hasonló eset történt Lengyelországban, Legnicában (2013) és Sokółkában (2008), ahol a vörös szövet látszólag emberi szívre hasonlított a halál pillanatában.

Viszont például Salt Lake Cityben (2015) egy ostyán a vörös elszíneződésről megállapították, hogy az úgynevezett neurospora crassa gombafajta, amely egyfajta vörös kenyérpenész. A "véres kenyér" hatásért felelős másik kórokozó a serratia marcescens, egy pálcika alakú baktériumfaj.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsQmxwlicjex
Hackl Georg
Százhalombattán kb. 3 éve történt hasonló, amit vizsgáltak az igazságügyi orvostani intézet orvosai is. (Nem tudom az intézet pontos nevét.) Nem tudtak a jelenségre magyarázatot adni. Az atya, aki felterjesztette, most kényszerszabadságon van.