Gloria.tv Needs Your Help - An Urgent Appeal
hu.news
606

Schneider: A pápa a felelős az egyház szenvedéséért

A szabadkőművesek beszivárogtak az Egyházba, de a jelenlegi szenvedésért (a pápától kezdve a püspökökig) a klérus a felelős.

Schneider püspök ezt a @cjm-media és a Gloria.tv által november 17-én rögzített interjúban mondta (a videó lejjebb tekinthető meg).

VI. Adorján rövid pápaságára (1522-1523) utal, aki a reformáció idején uralkodott. Schneider ezt "protestáns deformáció" nevezte.

Adorján pápa egy nunciust küldött az 1523-as nürnbergi országgyűlésre, akitől mindenki Luther Márton elmarasztalását várta. A küldött azonban a Szentszéket nevezte meg az egyház szenvedéseinek fő bűnöseként.

"Ez volt az első és máig az utolsó alkalom az egyháztörténelemben, hogy egy pápa elismerte: mi, a pápák és a Római Kúria vagyunk az Egyház válságának okozói. Hagytuk, hogy ez megtörténjen, nem figyeltünk eléggé az Egyház védelmére" - mondta Schneider.

Reméli, hogy ezt a következő pápa is be fogja ismerni: "Lehetetlen embereket neveztünk ki magas egyházi pozíciókba kompromisszumokkal, akik tönkretették az Egyház termőföldjét, majd a híveket a farkasokra hagyták".

A szabadkőművesek is sok pozícióba belopták magukat, de a végső felelősség a pápát és legközelebbi tanácsadóit terheli - tette hozzá.

Schneider bírálta, hogy az oligarchák által irányított média támadásainak kitett becsületes katolikus püspököket "a Szentszék gyakran cserbenhagyja". Ezért a püspökök félnek, mert tudják, hogy nem fognak támogatást kapni Rómától.

#newsUoduxrjbxx

16:10