Clicks196
hu.news

A vatikáni letartóztatás után hat további ember áll nyomozás alatt

Hat ember ellen nyomoznak a Vatikán 454 millió eurós londoni Sloane Avenue ingatlan ügy kapcsán:

• Egy bróker az olasz Molise régióból, Gian Luigi Torzi. Június 5-én tartóztatták le a Vatikánban egy hosszú vallatás után. Azzal vádolják, hogy kihasználta a Vatikán jóindulatát. A svájci bankszámláján szereplő hatalmas összegeket (valószínű több millió euró) elkobozták.

Alberto Perlasca prelátus. 2019 novemberéig ő volt az államtitkárság adminisztratív hivatalának felelőse, sikkasztással vádolják. A svájci bankszámláján szereplő hatalmas összegeket (valószínű több millió euró) elkobozták.

Fabrizio Tirabassi, Perlasca volt társa. Sikkasztással vádolják. A svájci bankszámláján szereplő hatalmas összegeket (valószínű több millió euró) elkobozták.

Mauro Carlino prelátus. Ő Angeli Giovanni Becciu államtitkár-helyettes volt titkára. Carlinót zsarolással vádolják.

Enrico Crasso, a pénzalap kezelője. Zsarolással vádolják. A svájci bankszámláján szereplő hatalmas összegeket (valószínű több millió euró) elkobozták.

Raffaele Mincione bróker, aki a londoni projektet javasolta. Azzal vádolják, hogy ellopott 200 millió eurót. A svájci bankszámláján szereplő hatalmas összegeket (valószínű több millió euró) elkobozták.

Ez az egész egy nagy kárt okozott a vatikáni pénzügyeknek. De az olyan magas rangú vatikáni képviselők, mint Becciu vagy Parolin nem tesznek semmit a nyomozás során, ami azt jelenti, hogy vagy védelem alatt állnak ,vagy egyszerűen inkompetensek.

Kép: © Teseum, CC BY-NC, #newsNxwvgwmbhu