Clicks26
ro.news

Vaticanista: Dumnezeu lui Francisc este o „caricatură”

Roma este lipsită de papa pentru că Francisc „nu își îndeplinește datoria de succesor al lui Petru”, a declarat vaticanistul Aldo Maria Valli pentru RadioRomaLibera.org (2 februarie).

Bergoglio a retrogradat biroul papal, și-a plasat propria persoană în prim plan și a devenit capelan la Națiunile Unite, explică Valli.

El analizează că Francisc nu vorbește despre Dumnezeul Bibliei, ci despre o caricatură, un zeu adaptat „omului și cererii sale de a fi considerat justificat în timp ce trăiește ca și cum păcatul nu ar exista.”

Perspectiva teologică a lui Bergoglio este deviată pentru Valli, deoarece zeul lui Francisc "nu este unul care iartă, ci mai degrabă unul care înlătură orice vină", care se abține de la a comanda și preferă să înțeleagă și să scuze. Acest zeu nu este un judecător, ci doar un „apropiat”. Francisc vorbește despre „fragilitatea” umană, nu despre păcat. În viziunea lui Bergoglio, Dumnezeu are datoria de a ierta și oamenii au dreptul de a fi iertat.

Valli întreabă dacă acest zeu este Satana care împinge spre condamnare și neagă că păcatele și viciile cu care ne ispitește ne pot ucide sufletul.

Imagine: Aldo Maria Valli © AldoMariaValli.it, #newsGiecvcmffx