hu.news
285

A hívők misét akarnak, a püspök pedig a rendőrséget

A francia katolikusok november 15-én ismét demonstráltak számos városban, a Covid-19 ürügy alatt nyilvános misék országos betiltása miatt, bár még egy Covid-19 gócpont sem alakult ki a templomokban. …More
A francia katolikusok november 15-én ismét demonstráltak számos városban, a Covid-19 ürügy alatt nyilvános misék országos betiltása miatt, bár még egy Covid-19 gócpont sem alakult ki a templomokban.
Nantesban a rendőrök tiltották a tüntetést a székesegyháznál, egy térre költöztetve azt. Laurent Percerou nantes-i püspök a híveitől elhatárolódva rendőrség oldalára állt nyilatkozatában, amelyet két helynöke írt alá, elmondja, hogy az állam "tiszteletét" követeli.
"A püspök nem ismeri fel magát ebben a demonstrációban", a szöveg szerint hangsúlyozza, hogy Percerou "párbeszédet" akar az állammal (ami elutasítja az egyházzal való párbeszédet).
Percerou tiltakozott, hogy "a keresztényeket nem üldözik". Számára a jelenlegi tömeges tilalom "csak egészségügyi okhoz kapcsolódik". Sok templom van Franciaországban, amelyek hatalmasok, ez könnyen lehetővé teszi az egészségügyi távolságtartást.
#newsVtghcbfkux